Vinmonopolet skal åpne sju nye utsalg

Trondheim, Norway 20160428.
Vinflasker på Vinmonopolet.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Trondheim, Norway 20160428. Vinflasker på Vinmonopolet. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Neste år ønsker Vinmonopolet å åpne sju nye butikker - en av dem i Sætre. Dermed får Hurum sitt andre vinmonopol.

DEL

(Røyken og Hurums Avis) Styret i Vinmonopolet har besluttet å åpne butikker i Nesna i Nordland, Digerneset i Skodje i Møre og Romsdal, Sand i Suldal i Rogaland, Hovden i Bykle i Aust-Agder, Porsgrunn i Telemark, Sætre i Hurum i Buskerud og Moss i Østfold.

– Vi er veldig fornøyd med å ha funnet sju flotte steder å åpne butikk neste år. Listen er en god blanding av små, mellomstore og store butikker. Fire kommer i distriktskommuner uten pol fra før, og vil ytterligere bedre tilgjengeligheten til Vinmonopolet i distriktene. Vi prioriterer også folkerike steder med mye handel, sier administrerende direktør Hilde Britt Melbye.

Vinmonopolet ønsker å åpne butikkene i løpet av 2018, forutsatt at de finner egnede lokaler alle stedene.

På Hovden i Aust-Agder planlegges det noe helt nytt, nemlig pol med sesongdrift. Her blir det mulighet for utvidede åpningstider i høysesong, mens det i lavsesong kan være stengt i perioder.

– Med vellykkede erfaringer fra Hovden vil vi kunne åpne flere slike butikker i årene fremover. Dette er gode nyheter for Distrikts-Norge, sier Melbye.

Ved utgangen av 2018 vil Vinmonopolet dermed ha 340 butikker, og 91 prosent av landets befolkning bor i kommuner som har eget Vinmonopol.

Artikkeltags