Trampolinen skaper plagsom støy for ekteparet når barn utfolder seg i naboens hage, og de går derfor rettens vei. Det er når ekteparet sitter på terrassen i Solbergelva i Nedre Eiker at de plages av bråket.
Ekteparet har gått til namsretten med krav om midlertidig forføyning. De vil ha en kjennelse om at trampolinen plasseres et annet sted fram til det foreligger en dom etter en eventuell sivil rettssak.

Helt vanvittig

To ektepar, to advokater og en dommer var i går samlet i rettssal tre i Hokksund tingrett. Namsretten i Eiker, Modum og Sigdal er koblet inn for å løse en sak som er så uvanlig at det visst nok ikke skal foreligge noe særlig rettspraksis på området.
Den ene naboen er så plaget og irritert over støy fra den andre naboen at de har saksøkt dem.
- Det er ikke bare naboens barn som bruker trampolinen. Det er 60 unger i nabolaget, og mange av disse bruker den samme trampolinen, sier ekteparet til Drammens Tidende.
- Ærlig talt, er det ikke bortkastet at det norske rettsvesen skal bruke tid på en slik sak?
- Jo, det er helt vanvittig. I tre år har trampolinen vært der, og vi har pent bedt om at den flyttes ca. ti meter. Ingenting gjøres, og vi er så plaget av støyen at vi ikke kan akseptere dette mer. Vi har ikke noe imot barn og leketøy, men ikke at hoppeleketøyet står der er det står i dag, sier ekteparet.

Irritert

Det oppsto et voldsomt munnhuggeri i rettssalen. Advokat Halvor Storskogen, som representerer ekteparet, opplyste at det ville bli foretatt en befaring, at fem vitner var innkalt og at det ville bli fremlagt en videofilm som bevis. Denne videofilmen er tatt opp mens barna leker, og skal dokumentere støy fra trampolinen.
- Dette er splitter nye bevis. Jeg er forundret over at man legger opp til en hovedforhandling. Jeg begjærer saken utsatt fordi bevisene kom overrumplende. Det vil bli innkalt vitner også fra denne side, sa en tydelig irritert advokat Karsten Gjone som representerer trampoline-eieren.
- Jeg forstår ikke hvilken hjemmel advokat Gjone påberoper seg, sa en like irritert advokat Storskogen.

Utsatt

Dommerfullmektig Halvard Grønli besluttet å ta en pause, og etter tre kvarters betenkningstid godtok han kravet om utsettelse. Tirsdag 9. juli møtes partene på ny, og da blir det både videovisning på storskjerm, befaring og vitneførsel.
- Dette er en helt utrolig sak. Barna gjør det som barn gjør - leker og har det moro. Det er ikke unaturlig at støyen til tider er høy. Min klient har flyttet trampolinen en gang, og vi har problemer med å forstå hvor naboen vil ha trampolinen. Støyfritt vil det aldri bli, sier advokat Gjone.
- Det er ille at man ikke kan ta hensyn til naboer. Så mange som 20 barn har brukt trampolinen nesten samtidig. Støynivået er så høyt at det er en plage. Vårt eneste krav er at trampolinen skal flyttes til et annet sted på naboens eiendom, slik at den kommer vekk fra min klients terrasse, sier advokat Halvor Storskogen.
Advokat Gjone mener det er hårreisende at rettsvesenet bruker tid og penger på saken. - Der jeg bor er jeg vant til få en fotball rett i kaffekoppen på terrassen. Men jeg kobler da ikke inn retten for slikt. Noe må man tåle.


Sitat:

Det er hårreisende at rettsvesenet bruker tid og penger på saken.
Karsten Gjone