Is + hus = læring

Moro og lærerikt å bygge sitt eget hus, synes f.v. Ida Hoffstuen Ekornrud (13), Natalie Arntsen Ranheim (12), Annie Austad Haldorsen (13) og Kristine Gommerud Barosen (12).

Moro og lærerikt å bygge sitt eget hus, synes f.v. Ida Hoffstuen Ekornrud (13), Natalie Arntsen Ranheim (12), Annie Austad Haldorsen (13) og Kristine Gommerud Barosen (12).

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Det er mye god matematikk i husbygging. Dessuten er det morsomt.

DEL

Litt kjemi før skolestart er heller ikke å forakte. Spesielt ikke når produksjon og spising av softis inngår i prosessen.

– Dette er mye bedre enn å være hjemme og ikke ha noe å gjøre, mener Kristine Gommerud Barosen (12).

Hele uken er hun helt frivillig på kurs i kreativt realfag, som Øvre Eiker kommune spanderer på alle mellom 12 og 16 år som har lyst på litt ekstra påfyll før skolestart.

Sammen med 16 andre ivrige “husbyggere” har Kristine fått i oppgave å designe og lage en modell av sitt eget hus.

Eget budsjett

- Vi har to millioner å bygge for, forklarer Kristine.
Og viser stolt fram modellen av huset som hun og venninnene Natalie Arntsen Ranheim, Ida Hoffstuen Ekornrud og Annie Austad Haldorsen har designet. ¨

– Hvis ikke de to millionene strekker til, får vi låne litt ekstra av lærerne, smiler Annie og fester et svømmebasseng i hagen. Jentene liker matematikk godt, og synes dette er en morsom tilnærming til stoffet.

–Jeg synes det er snilt av kommunen å gi oss dette kurset helt gratis, legger Annie til.

Husbygging er gøy, men det er liten tvil om hva som er dagens høydepunkt.
– Etterpå skal vi lage softis sier jentene i kor.

Dette inngår i kjemidelen av kurset.

Real suksess

– Vi bygger på erfaringer fra tidligere år, forklarer lærer Hege Kvarsnes ved Vestfossen ungdomsskole. Sammen med kollega Sondre Nordli er hun ansvarlig for å lose ungdommene gjennom det kreative programmet, som også består av en ekspedisjon til Kongsberg teknolab og kanotur.

– I fjor var det flere av elevene som fikk noen aha-opplevelser, forteller hun.
– Særlig de som glemte å ha salt i softisen, smiler hun.

Artikkeltags