MODUM/OSLO: Fredag kveld inviterte deleier av Årvoll Eiendom AS, Vanessa Quintavalle,  romfolket i Oslo til å bo på Årvoll i Oslo.

- Hvorfor ikke, liksom. Siden jeg kjøpte råtomta i 2002 er dette første gang den kommer til nytte. Tomta er deres hvis de vil og får glede av den, sa Quintavalle til Dagbladet sent i går kveld.

 Den invitasjonen skal ha kommet uten at medeier Albert Kr. Hæhre fra Vikersund var forespurt. Han eier halvparten av selskapet som eier tomta og er styreleder.

- Jeg har ikke gitt noen tillatelse til å etablere seg der. Jeg er tatt på sengen, 100 prosent, sier Hæhre til dt.no.

Quintavalle har sagt til Aftenposten at romfolket kan bo på tomten til slutten av august, om ikke lenger.

- Ikke egnet for leir

- Har ikke Quintavalle tatt kontakt med deg?

- Nei, jeg har ikke hørt noe verken fra henne eller noen andre. Jeg har ikke kjennskap til hva som er bakgrunnen for at de kommer, sier Hæhre.

De siste tre-fire dagene har han hatt ferie, og har derfor ikke fulgt med på nyhetsbildet.

-Hva synes du om at de etablerer seg?

- Jeg har ikke tatt stilling til verken det ene eller andre, men det er ikke noe egnet sted å slå leir under noen omstendighet, sier Hæhre.

Området på Årvoll er en tomt som verken har toalett eller dusjfasiliteter, noe som gjør at naboene reagerer sterkt på etableringen av romleiren.

-Hva tenker du om at navnet ditt er knyttet til dette i alle Norges medier?

- Det kan du tenke deg selv. For meg er dette en stor overraskelse, og jeg får se hva jeg skal gjøre etter ferien, sier Hæhre.

På TV2 Nyhetene 18.30 ba Steinar Arnesen, leder i Bjerke bydelsutvalg, Hæhre om å legge forholdene til rette på eiendommen.

- Det er Hæhre som er grunneier, så da tar jeg det for gitt at han koker kaffe og stiller opp med toaletter og vann, sa Arnesen til TV2.

LES OGSÅ: Lever av tiere fra Drammen

På vei til å selge

Tomta på Årvoll er ute til salg, etter ti år med planer om ridesenter. I 2007 fikk Årvoll Eiendom AS, etter mange år med nabokonflikter, lov til å bygge ridesenter av Oslo-politikerne.

Men nå har Hæhre gitt opp planene.

- Jeg har valgt å selge min andel av eiendommen, og Quintavalle har tatt over min del. Kanskje tror hun at hun eier hele, men det formelle er ennå ikke i orden, sier Hæhre.

- Hva med ridesenteret, hvorfor bygget dere ikke det?

- Det er så enkelt som at man vurderer ting annerledes etter ti år med naboprotester og stor bruk av ressurser, sier Hæhre.

LES OGSÅ: Ga jobb til tiggere

Slår seg ned på Årvoll

Klokken 13 lørdag ettermiddag rapporterte Aftenposten.no at 13 biler med romfolk hadde ankommet Årvoll. De sliter imidlertid med å sette opp teltene sine på området som er dekket av stein.

200 romfolk hadde i utgangspunktet slått leir utenfor Sofienberg kirke, inntil kirkeledelsen fredag ettermiddag bestemte at de måtte fjerne seg lørdag. Da hadde de bodd utenfor kirken i tre dager.  

Drammens Tidende har ikke lykkes med å få tak i Vanessa Quintavalle.

Her bodde 13 rumenere