Jonas Gahr Støre til Drammen for å feire felleskapet i byen

Jonas Gahr Støre vil være hedersgjest under Gjestebudet på Union Scene i dag. Hensikten er å feire et godt og fredelig samvær mellom mennesker som bor i Norge, og resten av verden.

Jonas Gahr Støre vil være hedersgjest under Gjestebudet på Union Scene i dag. Hensikten er å feire et godt og fredelig samvær mellom mennesker som bor i Norge, og resten av verden.

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

I dag kommer utenriksminister Jonas Gahr Støre til Union for å feire fellesskapet i Drammen.

DEL

GRØNLAND: Et gjestebud er en fest hvor fellesskap og vennskap styrkes med et måltid og god samtale.

I dag klokken 16.00 arrangeres det Gjestebud på Union Scene i Drammen. Da er utenriksminister Jonas Gahr Støre hedersgjest.

– Drammen er en av Norges mest spennende og dynamiske byer. Det er mange ulike tros- og livssynssamfunn, kulturforeninger og interessegrupper . Vi ønsker å samle representanter fra disse gruppene til Gjestebud sammen med andre viktige samfunnsaktører, skriver kontaktperson Ivar Flaten på vegne av arrangørene i en pressemelding.

Bakgrunnen for at Gahr Støre er hedersgjest er at blant annet at han har skrevet boken «Å gjøre en forskjell».

– Han er vår fremste talsmann for et godt og fredelig samvær mellom alle som bor i Norge – og mellom mennesker i verden, fortsetter Flaten.

I tillegg til Jonas Gahr Støre vil fylkesmann Kirsti Kolle Grøndahl og Drammens ordfører Tore Opdal Hansen være til stede, sammen med flere lokale, nasjonale og internasjonale gjester. Om lag 150 ledere og aktivister er invitert. Foreløpig er 50 påmeldte.

Artisten Noora Noor skal synge, og en ungdomsgruppe fra prosjektet «Inn i rytmikken» skal underholde med dans, sang og musikk. Noen av gjestene vil i tillegg sitte i et panel som forsamlingen kan stille spørsmål til.

Vertskap for Gjestebud er en gruppe fra Buskerud innvandrerråd, Drammen og omegn tros- og livssynsforum, Drammen kommune og Den norske kirke i Drammen.

Artikkeltags