DRAMMEN: Ideen til kalenderen fikk han av kompisen Lage Sofienlund, som er utviklingssjef i Strømsgodset.

Ole Kristian startet først med ett innlegg, og så ble det flere. I desember har han lagt ut ett innlegg hver dag med tekst og bilde. Der hyller han alt fra familie til kjente bypersonligheter som Magne Jordan Nilsen (Strømsgodset), Mads Madsgård (Konnerud IL) og Solveig Iren Røine (Jovialen kaffebar).

For dårlig til å sette pris på folk

– Man møter mange bra mennesker på sin vei, og er ofte litt for dårlig til å fortelle dem at man setter pris på dem eller blir inspirert av dem. Så dette var en fin anledning til å gjøre det, sier Ole Kristian Bøen til Drammens Tidende.

Han er lei av alle kalenderne på nett fra bedrifter hvor man kan vinne en iPad her og en iPad der.

Han vil gjøre noe som gir mening, og synes det er viktig å faktisk si til folk at man setter pris på dem.

– Det er lettere å skrive. Da får jeg fram det jeg vil si. Det er viktig at det ikke bare er smisk, men noe ekte som jeg virkelig mener.

LES OGSÅ: Meteorologen anbefaler Rudolf å starte i Sør-Norge

– Ikke vær opptatt av likes

Han mener også at selv om folk kanskje er flinke til å skryte av kolleger og andre, så er vi ikke like flinke til å si hvorfor vi mener det vi gjør.

– Vi kan si at folk er bra og flinke, men sjeldent hvorfor vi mener akkurat det.

Det prøver han å få fram i innleggene sine med stikkord som ståpåvilje, raushet, takknemlighet og lidenskap.

– Vær litt mer rause, og ikke vær så opptatt av materielle ting og likes. Sett mer pris på folk, og si det til dem.

«Noen vil kanskje mene det blir for mye med en Facebook-post om dagen fram til jul, men det kan aldri bli for mange hverdagshelter. Forhåpentligvis kan det være et avbrekk fra alle julekalenderne som oversvømmer feeden med iPader og annet tjafs du ikke trenger», skriver han i et av innleggene.

Et av de siste innleggene handler om hans foreldre, der skriver han blant annet: «Når jeg først skulle lage en julekalender med personer som inspirerer meg, er det helt umulig å komme utenom mine kjære foreldre.»

LES OGSÅ: Politiet advarer mot posttyver

Her er noen av kalenderlukene: