Gå til sidens hovedinnhold

Se hvem som vinner pakkeduellen

Artikkelen er over 7 år gammel

Ingen får åpne julegavene før GIF-målvakt Guro Rundbråten på julaften. Hos Renate Saastad Sømme har de en annen pakketradisjon.

De to Glassverket-spillerne elsker jul. Og de elsker julegaver.

– Det er veldig hyggelig å handle julegaver, og så bruke en kveld til å pakke inn mens det er julemusikk i bakgrunnen, sier Guro Rundbråten (23). Lagvenninnen i Glassverket, Drammens eneste kvinnelige eliteserielag i håndball, nikker. Hun bruker også gjerne god tid og gjør seg flid.

– Det er gjerne gråpapir, cellofan og fint pynt, sier Renate Saastad Sømme (26).
Men god tid, det fikk de ikke da lagvenninnene konkurrerte om å pakke inn julegaver raskest da de stilte opp i Drammens Tidendes julekalender.

– Jeg ble så stresset, gavene ser absolutt ikke sånn ut til vanlig, ler Renate.
På julaften har håndballspillerne litt ulike tradisjoner for pakkeåpningen. Hjemme hos Guro er det ingen som får begynne å åpne julegavene før henne.

– Jeg tar på en nisselue og leser opp alle pakkelappene og deler ut, så de må vente til jeg også kan åpne, ler hun.

I Renates familie pakker de opp én og én julegave.

– Alle skal se hva alle får før vi går videre, forteller hun.
Begge to hadde vært såpass snille da de var små at de fikk besøk av julenissen. Guro medgir at hun aldri klarte å finne ut hvem som var nissen.

– Pappa var veldig nøye på det, jeg tror det gikk på rundgang i hele nabolaget, sier GIF-målvakten. Det er spesielt én nissehistorie Renate husker godt fra barndommen:

– Vi hadde blånisse. Og jeg grein, den skulle jo være rød. De voksne kalte det for «Solberg-nissen», minnes hun.

I fjor hadde Guro og hennes familie en julaften langt utenom det vanlige. De feiret i Gambia, på besøk hos organisasjonen Butterfly Friends som bygger og driver skoler i det Vestafrikanske landet. Der besøkte familien også fadderbarna sine.

– Det var veldig annerledes, men fint også, sier Guro. Butterfly Friends er organisasjonene Glassverket-spillerne donerer sine 500 kroner fra julekalenderen til.

Se alle julekalenderne her

Les flere julesaker på dt.no
 

Kommentarer til denne saken