– Trekk inn flere hjelpere

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Konnerud bo- og servicesenter har bakt alle sju slagene julekaker til beboerne – takket være glade, frivillige hjelpere.

DEL

Gjennom hele adventstiden – og vel så det, har det sydet av aktivitet på dette sykehjemmet og eldresenteret.

Alt fra barnehagebarn, ungdomsskoleelever og spreke pensjonister har vært på besøk – for å bidra med sitt for å spre førjulshygge blant beboerne.

– Vi kommer til å satse mer og mer på frivillige framover. Ikke bare på grunn av kommunens økonomiske situasjon, men fordi det er så hyggelig for beboerne å møte nye mennesker som er villige til å ta i et tak. Målet var å lage en annerledes desember for beboerne, og det har vi fått til, sier avdelingsleder Linda Kaspersen.

God lukt i gangene

Da Drammens Tidende var på besøk hang det fortsatt en god lukt i gangene – etter baking av smørkranser. Tidligere i adventstiden har andre frivillige vært innom kjøkkenet for å bake andre typer julekaker.

Krumkaker, pepperkaker, tyske skiver, sandkaker, smørkranser, fingerkrem og julekake. Sju slag er blitt bakt.

– Det er veldig viktig at berberne kjenner igjen lukten og ikke minst smaken av kakene. Det vekker gode assosiasjoner, sier Linda Kaspersen.

Flott med hjembakt

– Krumkaker er min favoritt. Flott at de varter opp med hjembakte kaker. Det var det ikke her i fjor. Veldig positivt tiltak, sier Sigrid Lau (79).

Hun vil gjerne gi 500 kroner til Frelsesarmeen.

– De gjør så mye godt, sier hun.

Mer i system

Linda Kaspersen forteller at hun vil gå inn for å sette hjelp fra frivillige enda mer i system i 2014.

– Her er det mye å hente. Jeg oppfordrer andre sykehjem i Drammen til å henge seg på, sier avdelingslederen.

Andre saker på dt.no:

Artikkeltags