Gå til sidens hovedinnhold

Kaos rundt innvandrerrådet

Artikkelen er over 15 år gammel

Årsmøtet i Drammen Innvandrerråd ble kuppet etter at 20 innvandrere uten stemmerett dukket opp.

Leder i innvandrerrådet, Yousuf Gilani, benekter at det dreier seg om en maktkamp.
Dagen etter utsettelsen av årsmøtet er det vanskelig å finne ut hva som egentlig skjedde dagen før.
-Vi var ti stemmeberettigede som møtte opp til årsmøtet. I tillegg kom det cirka 20 personer fra trossamfunn som ikke er medlemmer av innvandrerrådet, og ville stemme, sier Yousuf Gilani, leder av innvandrerrådet.
Gilani forteller at de rundt 20 personene for det meste var medlemmer av det pakistanske trossamfunnet "Jammaat-E-Ahl-e-Sunnat".
-De har ikke stilt opp på arrangementene våre, så vi i styret undret oss over hvorfor de kom på årsmøtet, sier Gilani.
Styret i innvandrerrådet besluttet likevel å utsette årsmøtet, og gi de oppmøtte som ikke var medlemmer en sjanse til å melde seg inn og få stemmerett.

TO SAMFUNN, ETT RÅD. Et av medlemmene av Jammaat-E-Ahl-e-Sunnat, som tok turen til årsmøtet, er Nasir Gondal.
-Vi er 500 medlemmer, og vi har aldri fått noe informasjon om hvilke dager innvandrerrådet har møter eller hvordan man melder seg inn, forteller Gondal til Drammens Tidende dagen etter møtet. Flere Drammens Tidende har pratet med beskriver et møte med høy temperatur.
-Jeg skjønner ikke hvorfor vi ikke kunne stemme, når trossamfunnet "På rett vei" har flere medlemmer i styret, sier Gondal.
"På rett vei" er også et pakistansk trossamfunn, og var tidligere en del av "Jammaat-E-Ahl-e-Sunnat". Selv om de nå har skilt lag, deler de fortsatt moské og samarbeider om byggingen av den nye moskeen på Fjell.
Per i dag er ingen av dem en del av innvandrerrådet, men noen styremedlemmer skal altså ha verv i "På rett vei".
Yousuf Gilani sier han selv ikke er medlem av "På rett vei", og benekter at utsettelsen av årsmøtet er et resultat av en maktkamp mellom to pakistanske trossamfunn.
-Jeg tror heller det er sjalusi innblandet, og at noen ikke forstår at innvandrerrådet ikke bare er for pakistanere, sier Gilani.

NESTLEDEREN. Senol Karagøz er nestleder i innvandrerrådet, men sier han ikke har mottatt innkalling til styremøter på mange måneder.
-Det skyldes nok kommunikasjonssvikt og ferieavvikling, forklarer Karagøz.
På årsmøtet kom Karagøz en halvtime for sent.
-Jeg fikk beskjed om at det var klokken seks, men fikk en telefon rett før om at jeg måtte komme siden møtet allerede hadde startet, forteller Karagøz.
Yousuf Gilani mener Karagøz har fått alle invitasjonene, men har valgt ikke å komme.
-Han har ikke vært på noen av arrangementene, og derfor har vi satt stillingen som nestleder ut på valg i år, sier Gilani.

VELDIG FORNØYD Yousuf Gilani vil stoppe alle rykter om maktkamp mellom de to trossamfunnene og kjører Drammens Tidendes journalist til moskeen på Fjell der lederen for "Jammaat-E-Ahl-e-Sunnat", Naumau Sarwar, venter. Han sitter sammen med en gruppe pakistanere fra sitt eget trossamfunn og trossamfunnet "På rett vei". De planlegger den nye moskeen.
-Vi var veldig fornøyde med møtet, sier Sarwar. Han gjentar setningen flere ganger.
-Hvorfor dro dere til årsmøtet? spør vi.
-Jeg visste ikke at det var et årsmøte, forklarer han.
-Vil dere melde dere inn i innvandrerrådet?
-Det må vi ta opp med styret, sier Sarwar.
De andre mennene diskuterer med Sarwar på urdu. Sarwar gjentar at han er fornøyd med møtet, og med Gilani som leder.
-Hvor mange var dere? spør vi.
-Det var fire fra vår menighet, forteller lederen for "Jammaat-E-Ahl-e-Sunnat".
Nå kan plutselig hverken Sarwar eller Gilani svare på hvilket trossamfunn de rundt 15 andre som krevde stemmerett på årsmøtet kom fra.

Kommentarer til denne saken