Kjøpte du iPhone 5 i 2012?

Apple skal visstnok ha levert en del iPhone 5-modeller med svakheter i batteriet.

Apple skal visstnok ha levert en del iPhone 5-modeller med svakheter i batteriet. Foto:

Av og
Artikkelen er over 6 år gammel

Apple innrømmer batterifeil og gir utsatte brukere gratis reparasjon.

DEL

[Teknofil.no] Det skjer en gang innimellom at produkter leveres med produksjonsfeil, men ikke alle produsenter er like ivrige etter å innrømme slike glipper.

Nå varsler imidlertid GSMArena at en del iPhone 5-enheter har blitt levert med en alvorlig batterifeil, og at Apple vil gi alle rammede eiere erstatning.


Sjekk serienummeret

Batterifeilen skal ifølge Silicon Valley-giganten kunne føre til at batteriet plutselig må lades svært ofte, eller at telefonens batteritid vil svekkes uten noen åpenbar grunn.

Feilen skal visstnok gjelde telefoner solgt mellom september 2012 og januar 2013, altså en relativt kort tidsperiode på 5 måneder.

Ifølge Apple selv skal det være langt fra alle mobilene produsert i tidsrommet som er rammet, og at feilen er «...begrenset til at visst serienummerområde.»

Derfor har Apple laget et eget søkefelt der du kan plotte inn serienummeret på iPhonen din og sjekke om du er i fareområdet. Forutsatt at du eier en iPhone 5, altså.

Det er imidlertid ikke bare å plotte inn sånn helt uten videre. Først må tjenesten aktiveres her til lands, og det skjer ikke før 29. august.

Slik ser siden med søkefeltet ut.


Men dersom du eier en iPhone 5 kan det være lurt å sjekke etter det, for da vil Apple selv erstatte batteriet – helt gratis.

(Kilde: Apple via GSMArena)

(ANB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken