Kjørte biltransport i morfinrus

Politiet ble tipset om vinglete kjøring på E16 øst for Skarnes. Slik ble sjåføren tatt.

Politiet ble tipset om vinglete kjøring på E16 øst for Skarnes. Slik ble sjåføren tatt. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Med seks personbiler på lasteplanet kjørte sjåføren til Kongsvinger i morfinrus.

DEL

DRAMMEN/KONGSVINGER: De seks personbilene skulle leveres hos en lokal bilforhandler i Kongsvinger. Da sjåføren nesten var framme ved forhandleren, kjørte han seg fast utenfor veikanten ved Brødrene Dahl.

Da hadde andre trafikanter allerede tipset politiet om vinglete kjøring på E16 fra Skarnes og østover. Han skjente ut både i motgående kjørefelt og ut på kanten av veien på «sin» side.

Da saken var oppe for retten i Glåmdal tingrett tidligere denne uken, ble det spilt av en film som var tatt av en fører som lå bak sjåføren.

Kjøringen foregikk på dagtid torsdag 16. februar i år. Nå er 35-åringen bosatt i Buskerud dømt til 21 dagers ubetinget fengsel og 20.000 kroner i bot for kjøring i ruspåvirket tilstand. I tillegg er han fradømt førerretten i to år, og han må avlegge full førerprøve på ny, skriver Glåmdalen.

LES OGSÅ: To F16 over Drammenselva

Hadde inntatt alkohol, heroin og kokain

Tiltalte innrømmet å ha inntatt både alkohol, heroin og kokain på en fest helgen før den aktuelle kjøreturen. På formiddagen 16. februar tok han tre i utgangspunktet smertestillende piller mot ryggplager, forklarte han, men han utelukket ikke at han kunne ha tatt feil piller, forklarte den tiltalte.

Samme ettermiddag som han ble pågrepet, ble han etter en klinisk undersøkelse karakterisert som tydelig påvirket. Det ble også tatt blodprøve og urinprøve av ham, og analysene påviste ifølge de sakkyndige både morfin og heroin. Derimot var det ikke spor etter alkohol.

Retten utelukker ikke at sjåføren var på stigende rus da han ble pågrepet. Blodprøven ble tatt cirka tre timer etter at kjøringen. Tingretten legger til grunn at 35-åringen hadde en påvirkningsgrad tilsvarende 1,0 promille da kjøringen fant sted. Den slår også fast at kjøringen voldte stor fare.

Artikkeltags