Klagestorm mot ny julebrus

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Kritikken hagler mot Aass Bryggeri etter at de skiftet ut e-stoffene i julebrusen med naturlige stoffer fra bringebær. Man tuller ikke med julebrusen i Drammen.

DEL

DRAMMEN: Bryggeriet ville nødig gjøre endringer, men et av e-stoffene som tidligere ble brukt gikk ut av produksjon, og dermed måtte bryggeriet finne en løsning.

Produktsjef Leif Eliassen sier til Drammens Tidende at de tok sikte på å lage en julebrus som lå mest mulig opptil den gamle, men uten de gamle e-stoffene.

LES OGSÅ: Nå er det tomt for julebrus

Savner e-stoffene

– Vi bruker nå uttrekk fra bringebær til både farge, smak og lukt. Så nå er brusen laget av bare naturlige tilsetningsstoffer.

– Men folk er sinte. Betyr det at de savner e-stoffene?

– Ja, det kan faktisk virke slik, innrømmer produktsjefen.

LES OGSÅ: Drikker julebrus for Bymisjonen

Telefonstorm

Han fikk virkelig erfare at drammensernes julebrus, den bøller du ikke med. For Eliassens telefon har ikke stått stille siden i går, da butikkene begynte å sette den "nye" julebrusen ut i hyllene. Folk klager, de liker den ikke og vil ha tilbake den gamle julebrusen. Også på epost har sorgreaksjonene vært nokså massive.

– Hadde du ventet en slik storm?

– Å ja, vi var forberedt på reaksjoner. Det er noe med det folk er vokst opp med, tror produktsjefen.

LES OGSÅ: Jakten på byens julebrus

Litt annerledes

Han erkjenner også at den nye julebrusen er litt annerledes enn den gamle.

– Vi gjorde det vi kunne for å gjøre den nye brusen så lik den gamle som mulig. Men det er umulig å kopiere en gammel smak når man bruker nye ingredienser. Både smak, farge og ikke minst lukt er litt annerledes. Og den nye er mer fargestabil, forklarer Eliassen.

LES OGSÅ: Har julebrus året rundt

Bare småflasker

Men om ikke dette var nok, så er også flaskene og etikettene endret. Matbransjen ga klar beskjed om at det ikke var noe sjakktrekk å gjøre store endringer på etiketten, og heller ikke på selve sixpacken. Så nissen er den gamle gode, han bare spiser grøten sin litt annerledes.

På flaskefronten er derimot endringen nokså stor, siden julebrusen nå bare selges i glassflasker på 0,33 l, og det er ikke panteflasker. Plastflaskene på halvannen liter er ikke å få.

LES OGSÅ: Julebrus-aksjonen passerte 200

Forstår kritikken

Og hva sier produktsjefen til sitt forsvar?

– Vi gjør ganske store investeringer her på bryggeriet for tiden, og vi måtte investert ytterligere ti millioner for å kunne levere julebrusen på de store plastflaskene. Det ville rett og slett ikke lønt seg, forklarer Eliassen.

Han forstår at  alt det nye med årets julebrus faller mange tungt for brystet, men håper den nye brusen etter hvert vil falle mer i smak hos kundene som har et religiøst forhold til julebrus. Og de er det jo en del av, åpenbart.

LES OGSÅ: Julebrus fra Aass når ikke toppen

Artikkeltags