SIGDAL: –Nei, men i all verden er dette for noe da?, spør Kari da kaken ble overrakt og på vanlig «sigdalsk» måte mener hovedpersonen at dette selvsagt var «altfor mye» og neppe fortjent. Men er det noen som fortjener kake, er det Kari Prestegårdshus eller bare «Kari P.»

Hun er som en institusjon i hele Sigdal. Om det er en elev som sliter, en venninne som trenger en håndsrekning, en flyktningfamilie som kommer til Sigdal, ja så er Kari der med all sin varme og all sin medmenneskelighet.

Kari Prestegårdshus er et menneske som alltid har tid til å tenke på andre, og som aldri krever å få noe tilbake.

At hun er så spesiell fnyser hun lettere beskjedent over selv, men samme hvor du kommer i Sigdal er omkvedet at: ingen fortjener en oppmerksomhet mer enn henne. Med et stort hjerte for alle og mat på bordet til alle som stikker innom hjemme, så er den livskraftige kvinnen en bauta både hjemme og borte.

LES MER: Kake til hverdagshelter

GLAD I MENNESKER

–Jeg er glad i andre mennesker og det gir meg mye å få arbeide med ungdommen her på skolen eller som bibliotekar, forteller kakevinneren. Hun har i mange år hatt delt stilling og pendler bare noen meter internt på skolen fra sekretærkontoret til biblioteket. Og der ordner hun og steller.

Rektor Kai Solberg sier han aldri har opplevd maken til omsorgsfullt menneske. Alltid et vennlig ord. Alltid opptatt av at andre har det bra og alltid den som har tid til å gjøre det lille ekstra for at andre skal få det litt bedre. En ekte hverdagshelt som gjør livet til andre mennesker lysere, og verden til et bedre sted å være i det lokale format.

LES MER: Fjorårets kakegaver ble en suksess

JA-MENNESKE

Når de fleste har alt, bortsett fra tid, er det godt det fins mennesker som Kari Prestegårdshus. Hun har en velutviklet radar som fanger opp signaler fra dem som kanskje ikke har det så greit, men som få andre ser. Det er hun som tar seg tid til andre, når vi andre lar være å gjøre det av mangel på tid.

–Jeg er opptatt av ungdommen, og jeg har jo sett dem komme og gå i 42 år. Og jeg har sett at barna til de første kullene komme tilbake og nå ser jeg vel snart at barnebarna også kommer hit. Og jeg gleder meg over det når det går bra med dem, spesielt de vi var litt bekymret for da de gikk her, sier Kari P. som på fritiden er aktiv medlem av en lokal fiskeklubb og er en ivrig samler av ugler. Samværet med familie, gode venner og reising er også høyt prioritert.

Og etter at kaken var delt ut og klasse 10B hadde klappet lenge og vel, kom følgende spontane kommentar fra en ung gutt med «geléhår».

–Kari. Hu' er kul hu'!

Øvrige kakevinnere:

1. desember:
"Lurt" til ekstravakt

2. desember:
Reddet Vilja Marie

3. desember:
Populær jentetrener

4. desember:
Søt smak i vond tid

5. desember:
Trude (44) glemte hvordan man handler

6. desember:
Dusinet fullt med ildsjeler

7. desember:
Lillian en «super- mormor»

8. desember:
Svømmepappaen

9. desemb er:
Ryddegutten Wilhelm

10. desemb er:
Snekret seg til kake