Klarsynt-reality neste

Drammenseren Jan-Erik Hanssen (t.v) skal jakte på sin sjette sans på TV Norge.

Drammenseren Jan-Erik Hanssen (t.v) skal jakte på sin sjette sans på TV Norge.

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Jan-Erik Hanssen (51) fra Drammen skal jakte på sin sjette sans i TV Norges nye realityshow.

DEL

Naturterapeuten fra Skoger skal kjempe sammen med åtte andre klarsynte i programmet som begynner søndag.

Blant oppgavene som skal avgjøre hvem av deltagerne som har best kontakt med sin sjette sans, er å se hva de fornemmer i Volvoen som ble brukt under gisseldramaet på Torp flyplass i september 1994.

Programserien tar også deltakerne med til åstedet for flystyrten i Asker i 1972 der et Braathens-fly styrtet og 40 mennesker om kom. I tillegg skal de oppsøle åstedet for et av de første rasistisk motiverte drapene i Norge, i Oslo i 1989.

Hakeslepp

«Jakten på den 6. sans» er et norsk programkonsept, utviklet av Nordisk Film for en britisk fjernsynskanal. Siden er det også laget for nederlandsk og amerikansk TV. Nå var tiden kommet for å prøve programideen i Norge.

–Vi så at vi hadde seergrunnlaget nå. Den norske utgaven av «Åndenes makt» var det mest sette programmet på TVNorge i år og i fjor, og «Jakten på den 6. sans» går inn i samme sendetid søndager, forteller programleder for «Jakten på den 6. sans», Tom Strømnæss, til NTB.

Han er blitt kanalens ekspert på det overnaturlige etter at han leste inn de norske kommentarene til første runde med «Åndenes makt» i 2003.
-Det er tilfeldig. Andre vil kanskje si skjebnebestemt! ler han.

Strømnæss tror «Jakten på den 6. sans» vil engasjere seerne, som han mener ikke behøver å ta standpunkt til hva de selv tror – eller ikke tror.

– I hvert program går deltagerne gjennom to til fire ulike tester, for å se hva de klarer å fornemme seg frem til. En deltager går ut i hvert program, opplyser Strømnæss og legger til:

– Det er forbausende hva de kan klare. Vi har stått med haka nede på brystkassa noen ganger etter ting som har vært vanskelige å forklare utenom med intuisjon. Men ja, andre ganger har de vært på bærtur også.

Mange søkte

Da TVNorge gikk ut og søkte etter deltagere til «Jakten på den 6. sans», følte mange seg kallet. 200 søkere ble intervjuet, og man endte til slutt opp med ni aktuelle deltagere – fire kvinner og fem menn.

– Det var påfallende mange som ville være med. De fleste var godt klar over evnene sine, selv om en var ganske fersk, nemlig barnebokforfatteren Martin Nygaard. Han hadde vært på noen kurs, men trodde det ofte ikke selv, det han kom frem til. Han viser en rivende utvikling, sier Tom Strømnæss fornøyd.

Artikkeltags