Sterke reaksjoner på forslag til nytt kommunevåpen – og hva betyr ringene?

Dette er noen av kommentarene som har kommet inn på Drammens Tidendes Facebook-side torsdag. Foto: NTB Scanpix

Dette er noen av kommentarene som har kommet inn på Drammens Tidendes Facebook-side torsdag. Foto: NTB Scanpix Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

På få timer har det strømmet inn med kommentarer på dt.no og på Facebook om forlaget til kommunevåpen for Nye Drammen. De aller fleste negative.

DEL

DRAMMEN/NEDRE EIKER/SVEVLIK: Ikke overraskende er det flest negative kommentarer til forslaget, det er ganske vanlig når det gjelder reaksjoner på nett. Svært, svært få av dem som ytrer seg er positive til forslaget fra arbeidsgruppen som nå skal behandles i Fellesnemnda for Nye Drammen og deretter i de respektive kommunestyrene.

Foto:

Samtidig viser en uhøytidelig avstemming på dt.no at bildet er noe mer nyansert. Av de 761 som hadde avgitt sine stemmer kvart over åtte, så hadde 20 prosent svart Ja på spørsmålet «vil du ha det nye kommunevåpenet?». 29 prosent har svart Nei og 49 prosent vil beholde det gamle, slik at et overveldende flertall (78 prosent) er mot forslaget.

LES OGSÅ: Her er det nye kommunevåpenet for Nye Drammen – hva synes du?

Foto:

Mer enn 150 hadde i løpet av de første timene torsdag kveld kommentert forslaget. Flere var undrende til hva ringene symboliserer, om det er fingeravtrykk, skyteblink eller rett og slett markering av bompengebyen Drammen.

Foto:

Foto:

Her forklarer Ståle Sørensen (MDG–#8211;Drammen), som er med i arbeidsgruppen forslaget nærmere:

Foto:

Andre kommentarer går på pengesluk i en malstrøm, de mange rundkjøringene i Drammen, hypnose eller logoen til Norges Handikapforbund.

Foto:

Foto:

Svært mange er skuffet, synes forslaget er stygt og enkelte lurer på om det er laget i en barnehage.

LES OGSÅ: Kommunevåpen-finalistene er kåret

Foto:

Frp-politiker Lavrans Kierulf fra Drammen, som også sitter i arbeidsgruppen, var den eneste som stemte mot forslaget. Han vil fortsette kampen for det gamle byvåpenet til Drammen, og utfordrer Drammen Høyre til å snu.

Foto:

Foto:

Foto:

Gruppeleder for Frp i Drammen bystyre stemmer med Kierulf: «Bomringene blir kommunevåpen!!! Dette er pinlig! Ap og Høyre (og MDG og KrF) vil ha dette som kommunevåpen for Nye Drammen. Skal vi le eller gråte?»

Det er likevel noen som synes det er pent, eller som forsvarer at når tre kommuner slår seg sammen så må de få et felles og nytt kommunevåpen.

LES OGSÅ: Har startet underskriftskampanje for å bevare Drammens byvåpen

Foto:

Artikkeltags