20-åring dømt til ni års fengsel for drapsforsøk på skole i Lier

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Knivstakk 16-åring 17 ganger.

DEL

LIER: En 20 år gammel mann er i lagmannsretten dømt til ni års fengsel for drapsforsøk. Han knivstakk en da 16 år gammel jente på en videregående skole i Lier i 2017.

I tingretten ble mannen dømt til ni års forvaring med en minstetid på seks år, samt til å betale offeret 300.000 kroner i oppreisningserstatning.

Unngikk forvaring

Aktor i saken, statsadvokat Vibeke Gjøslien Martins, ba om ni års forvaring i ankesaken, men fikk ikke medhold fra et flertall av meddommerne.

To av de fem mente det var grunnlag for å dømme den tiltalte til forvaring, mens tre av meddommerne og lagdommeren mente vilkårene ikke var oppfylt.

– Jeg er fornøyd med at det ikke ble idømt forvaring. Det var det sentrale i min prosedyre, sier forsvarer Petter Bonde til Drammens Tidende.

Berget så vidt livet

Bondes klient hadde opprinnelig anket både skyldspørsmålet under tiltalepunktet for drapsforsøk og straffeutmålingen, men i lagmannsretten erkjente han likevel straffskyld for drapsforsøk.

Ankesaken dreide seg derfor kun om straffeutmålingen.

Mannen knivstakk jenta hele 17 ganger. Hendelsen skjedde 4. september 2017 i gangen på St. Hallvard videregående skole i Lier.

Jenta fikk livstruende skader av stikkene, men berget så vidt livet. Hun har likevel fått varige mén. Stikkene traff henne blant annet i nakken, ryggen, brystet, ansiktet og magen.

Ifølge Martins ble den tiltalte og jenta kjent på nettet, men gutten truet jenta da hun sa at hun ikke lenger ville ha kontakt med ham.

Artikkeltags