Forskanset seg etter biljakt

Artikkelen er over 3 år gammel

Først stakk han fra UP i Lier. Så truet han med å skyte politimennene. Deretter forskanset han seg i en leilighet i Asker. Nå er han pågrepet av Beredskapstroppen.

DEL

LIER: Det var i 02-tiden at en UP-patrulje forsøkte å stoppe en bil på Lierskogen. Føreren, en ung mann, nektet å stanse og ga bånn gass mot Oslo.

På Billingstadsletta i Asker stoppet mannen. Der skal han ha truet politimennene med et håndvåpen før han forsvant inn i en leilighet, hvor han forskanset seg.


Mannens samboer og en annen mann befant seg i samme leilighet. Gjerningsmannen sa til politiet at han ville skyte dersom noen tok seg inn i leiligheten.

Overga seg

Store politistyrker fra Asker, Bærum og Oslo ble sendt til stedet. Politihelikopteret, Beredskapstroppen og gissel- og forhandlingsgruppen fra Oslo deltok også i aksjonen. Sistnevnte startet forhandlinger med mannen, som i 10-tiden overga seg.

De to besøkende gikk frivillig ut av leiligheten og ble raskt tatt hånd om av tungt bevæpnet politi. De ble også sjekket av ambulansepersonell på stedet.

Gjerningsmannen, som for øvrig er en kjenning av politiet, ble pågrepet i leiligheten. Der ble han avhørt av Beredskapstroppen.

Innsatsleder i politiet opplyser til Drammens Tidende at mannen skal ha oppført seg truende også tidligere. Blant annet skal politiet ha vært i den aktuelle leiligheten i helgen.

Artikkeltags