Gå til sidens hovedinnhold

Skiforbundet-ansatt mistet lappen i promillekontroll

Artikkelen er over 3 år gammel

– Promillen var nok på mellom 0, 5 og 1. Trolig dagen derpå-promille, sier politiet om mannen som fikk førerkortet beslaglagt søndag formiddag.

OPPDATERING: Bjørn Einar Romøren snakker ut til DT: – Jeg er flau og skuffet over meg selv

Mannen som er ansatt i Norges Skiforbund kom kjørende i retning hoppbakken i Vikersund i en bil med skiforbundets logo, da han litt før klokka 10.15 ble vinket inn på en promillekontroll ved Åmot.

– Trolig dagen derpå

Der skal han ha blåst rødt gjentatte ganger, før han ble tatt med til politiet for blodprøve. Politiets operasjonsleder Håvard Gåsbakk kan foreløpig ikke si nøyaktig hvor høy promillen var.

– Det er uvisst, men det ble førerkortbeslag. Promillen var nok på mellom 05, og 1. Trolig dagen derpå-promille, uttaler operasjonslederen til Drammens Tidende.

Han vil ikke bekrefte at mannen kjørte en bil med skiforbundets logo.

Kjente igjen mannen

En Åmot-kvinne skulle ta shuttlebussen til søndagens hopprenn i Vikersund, da hun ble vitne til hele hendelsen. Promillekontrollen var på en bussholdeplass på Gustadhøgda mellom Åmot og Geithus.

– Først så jeg politibilen som sto i busslomma og hadde kontroll. Så fikk jeg øye på skiforbundets bil og kjente igjen sjåføren, forteller hun til Drammens Tidende.

Hun forteller at mannen som blåste rødt ble henvist til passasjersetet i skiforbundet-bilen, mens en politikvinne satte seg bak rattet og kjørte bilen vekk fra holdeplassen.

– Jeg hørte de sa at han måtte si ifra hvis han hadde avtaler med noen i bakken, forteller kvinnen.

– Ikke lyst til å kommentere

Da Drammens Tidende ringer den promillesiktede mannen, er han på plass i Vikersund for å følge søndagens hopprenn.

– Dette har jeg ikke lyst til å kommentere på. Nå er det hopprenn. Det er det vi skal drive med nå. Jeg har ingen kommentar, sier mannen til Drammens Tidende.

Sportssjef Clas Brede Bråthen fra Mjøndalen er også svært ordknapp, men bekrefter at han er kjent med saken. Skiforbundet har foreløpig ikke tatt noen avgjørelse om promillekjøringen får noen konsekvenser for vedkommende fra forbundets side.

Presisering: Drammens Tidende publisert først et bilde av en bil tilhørende en ansatt i Norges Skiforbund. Denne bilen tilhører ikke den promillesiktede sjåføren, Bjørn Einar Romøren. Bildet var ment som et illustrasjonsbilde.

LES OGSÅ:

Har bygget seg opp til en av de største på næringseiendom  

Selger det lille sveitserhuset  

Hassan er kebabkongen i Hokksund