Anders fikk 50.000 kroner for sitt arbeid i Vestfossen: – Pengene detter nok ned i sluket

PRIS: Anders Thygesen ble tildelt 50.000 kroner for sitt arbeid med istandsetting av Vestfossen kapell.

PRIS: Anders Thygesen ble tildelt 50.000 kroner for sitt arbeid med istandsetting av Vestfossen kapell. Foto:

Aldri før har Buskerud fylkeskommune delt ut en bevaringspris. Anders Thygesen i Vestfossen ble første mottaker noensinne.

DEL

I 2012 kjøpte Thygesen Vestfossen kapell. Bevaringsprisen på 50.000 kroner får han for sitt arbeid med istandsetting av kapellet.

Det er jo veldig hyggelig å få en slik pris og at arbeidet mitt blir satt pris på. Dessuten er jo Buskerud et stort fylke, og det var så mange gode nominerte, sier prisvinneren til Eikerbladet.

LES OGSÅ: – De fleste blir glade når de ser en trebåt. Det blir de ikke når de ser en vannskuter

Kostbart

– Hva skal du bruke prispengene til?

Dette er jo et prosjekt som koster veldig mye, dessuten er det mye arbeid som gjenstår. Pengene detter nok ned i sluket, ler han.

Thygesen anslår at han har brukt ett par millioner kroner på restaureringsarbeidet siden han tok fatt på prosjektet tilbake i 2012. Han understreker at han hele veien har vært nøye på å få mest mulig ut av hver eneste krone.

– Jeg kunne ikke forestille meg hvor ille det sto til på kapellet da jeg kjøpte det, sier han.

I juryens begrunnelse heter det:«Anders Thygesen har gjort et svært godt og forbilledlig istandsettingsarbeid med Vestfossen kapell og tildeles derfor Buskerud fylkeskommunes bevaringspris for 2018.»

LES OGSÅ: – Padleårene er god butikk

Restaurering og kajakkbygging

Vestfossen kapell ble oppført i 1863, og tatt i bruk som kirke i 1902. Bygningen fungerte som kirke fram til den ble avvigslet i 2011.

Siden 2012 har han istandsatt bygningen etter antikvariske retningslinjer. Det innebærer reparasjon av tak, gjenbruk av eksisterende tegl-takstein, fjerning av huntonittplater, oppmaling av det opprinnelige panelet og interiørdetaljer og restaurering av vinduer.

Thygesen har etablert et kurssenter og verksted i bygningen der han holder kurs i bygging og padling av kajakker.

Han fikk for øvrig mye medieoppmerksomhet i 2011, da han padlet kysten fra Grense-Jakobselv og til Vestfossen i løpet av 73 dager.

LES OGSÅ: Kirkelig kajakkbygger

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et kulturarrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende

Artikkeltags