DRAMMEN: – Da jeg sto og tok bildet så skjønte jeg at det ville leve en stund, men at det skulle bli frimerke hadde jeg ikke trodd, sier fotograf Rune Folkedal.

Men det er akkurat det som har skjedd. Drammen Filatelist Klubb har gjennom året gitt ut en serie på fire frimerker der «Drammen i brann» er tema i forbindelse med at det i år er 150 år siden den store bybrannen.

Og bildet av Drammens Teater i brann er det siste frimerkemotivet i denne serien.

LES OGSÅ: Brannen som satte fart på byen

På forsiden av avisen

Drammens Teater brant 10. desember 1993, og fotograf Folkedal husker veldig godt at han tok bildet. 11 minutter etter at meldingen om brannen kom, hadde han tatt det. En pyroman hadde vært på ferde i byen, og det hadde vært flere branner i tiden før:

– Jeg hadde på sko i senga på den tiden, sier fotografen.

Bildet, der man kan se at vinduene er intakt og lyset fremdeles er på, sto på trykk i Drammens Tidende samme dag.

– Bildet fra teaterbrannen er på sin måte et vakkert bilde i all sin gru, mener fotografen.

Det er Øivind Rojahn Karlsen, leder i Drammen filatelistklubb enig i. Det er klubben som har fått trykket opp frimerket som ble lansert fredag.

LES OGSÅ: Skjulte idylliske fotoskatter

220 eksemplarer

Folkedal er ingen frimerkesamler selv, men han tror faren hadde vært stolt om han hadde levd – han var nemlig en ivrig frimerkesamler.

Frimerket er trykket i kun 220 eksemplarer, og filatelistklubben selger dem på sin frimerkeutstilling Drafnia 2016, som arrangeres i Bragernes menighetshus denne helgen.

Fredag var det lansering av det nye frimerket, og klubbleder Øivind Rojahn Karlsen forteller at de har fått veldig positive tilbakemeldinger.

– Det går unna, jeg tror det blir utsolgt i løpet av helgen, sier han.

LES OGSÅ: Hilsen fra Drammen anno 1920-tallet