Fikk pris for mangfoldig kultur-publikum

STOLTE PRISVINNERE: Linn Silje Jarness Rhodin (produsent Interkultur), Wilfred Vuillaume (avdelingsleder Fritid Interkultur), Tone Ulltveit-Moe (kultursjef Drammen Kommune), Refka Kovac (produsent Interkultur), Thomas Tawala Prestø (jurymedlem NPU), Kaja Jorem (seksjonsleder Interkultur).

STOLTE PRISVINNERE: Linn Silje Jarness Rhodin (produsent Interkultur), Wilfred Vuillaume (avdelingsleder Fritid Interkultur), Tone Ulltveit-Moe (kultursjef Drammen Kommune), Refka Kovac (produsent Interkultur), Thomas Tawala Prestø (jurymedlem NPU), Kaja Jorem (seksjonsleder Interkultur). Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Interkultur i Drammen kommune har fått pris for et mer mangfoldig kultur-publikum.

DEL

DRAMMEN: Prisen deles ut av Norsk publikumsutviklings (NPU) årlig, og er i kategorien «Inkluderer flest». Den går til en arrangør som kan «Kan vise til betydelig innsats for å øke det sosio-demografiske mangfoldet i publikum relativt til eget eksisterende publikum, samfunnsoppdrag, kapasitet og ressurser.»

Interkultur var nominert til prisen sammen med store nasjonale og regionale aktører som Bergen nasjonale opera, Den Norske Opera og ballett, Operaen i Østfold, Munchmuseet og Peer Gynt-stevnet.

NPU-prisene ble delt i Hamar kulturhus 13. november. Norsk publikumsutvikling (NPU) er et nasjonalt nettverk for deling av kunnskap og best praksis i kunst og kultursektoren.

LES OGSÅ: Får trolig fylkeskulturprisen

Interkultur er både en kulturprodusent og et kompetansesenter. De var nominert for sitt arbeid med å skape interkulturelle møter i den flerkulturelle Drammensregionen, og for sitt – i norsk sammenheng – pionérarbeide med å måle den sosiale effekten av disse møtene, skriver juryen i sin begrunnelse.

– Det spesielle med Interkultur er at de arbeider målrettet med å mikse publikum slik at møter mellom mennesker på tvers av kulturer oppstår. De arbeider målrettet med å engasjere og involvere ulike publikumsgrupper og kan som resultat av denne måten å arbeide på, notere en tredobling av besøket de siste tre årene, heter det videre i begrunnelsen.

Ordfører Tore Opdal Hansen (H) er selvsagt strålende fornøyd med prisen.

– Når vi i Drammen mottar nasjonale priser, ser vi på det som en håndfast dokumentasjon på at vi har lyktes godt innenfor et område vi prioriterer høyt. Når innbyggerne har felles kunst- og kulturopplevelser på tvers av ulike skillelinjer, bidrar det til et mer inkluderende bysamfunn, sier Opdal Hansen i en melding om prisen på kommunens nettside.

LES OGSÅ: Bruker ti ganger mer på idrett enn kultur

Fredrik A. Haaning (H), leder av Bystyrekomitè for kultur, idrett og byliv, er ikke mindre fornøyd.

Han viser til at Drammen kommune får kritikk for lav score på Telemarksforsknings kulturindeks. Haaning har flere ganger pekt på at Drammen kommune bruker ressursene på kulturfeltet litt annerledes enn mange andre kommuner, på grunn av befolkningssammensetningen. Det fanges ikke opp av kulturindeksen.

–  Denne prisen viser at arbeidet i Drammen lykkes, sier Haaning.

Artikkeltags