Hvordan bruke Facebook og Twitter for å fremme menneskerettigheter

SOSIALE MEDIER: Ivar Flaten er optimist med tanke på å bruke sosiale medier som Twitter og Facebook i kampen for menneskerettene.

SOSIALE MEDIER: Ivar Flaten er optimist med tanke på å bruke sosiale medier som Twitter og Facebook i kampen for menneskerettene. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Politikeren Abid Raja, presten Ivar Flaten og IT-gründeren Steinar Evensen skal alle snakke om hvordan teknologi kan brukes for å fremme menneskerrettigheter.

DEL

DRAMMEN: Det skjer under «Gjestebud 2018» på Union Scene søndag ettermiddag.

Her inviterer Foreningen Gjestebud Norge til foredrag, mat, samtaler og musikk, i år under temaet «Menneskerettigheter og teknologisk utvikling».

– Dette er mer aktuelt enn noensinne. I USA har vi en president som driver politikk via Twitter, og nå har vi drapet på journalisten Kashoggi i Tyrkia, der Saudi-Arabia er drevet fra skanse til skanse, ikke minst på grunn av bruk av sosiale medier, sier Ivar Flaten, prest og leder for Gjestebud 2018.

Saken fortsetter under bildet

MENNESKERETTER: Stortingsrepresentant og advokat Abid Raja (V).

MENNESKERETTER: Stortingsrepresentant og advokat Abid Raja (V). Foto:

Etter flere års forsøk har han endelig fått stortingsrepresentant Abid Raja (V) til å komme for å snakke om menneskerettigheter. Raja sitter i Stortingets presidentskap, og er også advokat som har jobbet mye med menneskerettigheter.

– Det er jo spennende tider i politikken nå, men raja skal snakke om vårt tema. Raja har snakket mye, også internasjonalt, om dialog, sier Flaten.

IT-gründer

Dessuten kommer IT-gründeren Steinar Evensen, mannen bak Conexus og gründermiljøet CXS Connect. Han har skapt teknologi som bidrar til læring, samarbeid og utvikling. 

– Vi skal se på hvilke positive måter vi kan bruke sosiale medier for å fremme menneskerettigheter. For eksempel koordinerer Amnesty store SMS-aksjoner for å få frigitt politiske fanger. Det er mye positivt vi kan bruke tjenester som Facebook og Twitter til, sier Flaten.

Saken fortsetter under bildet

TEKNOLOG. Steinar Evensen, IT-gründer av Conexus i Drammen.

TEKNOLOG. Steinar Evensen, IT-gründer av Conexus i Drammen. Foto:

Det er plass til 150 gjester på Union Scene i ettermiddag.

Ifølge Flaten er det fortsatt noen ledige plasser slik at folk kan komme på døren. Arrangementet begynner klokken 17:00.

Kulturinnslaget under gjestebudet besørges av består av de unge musikerne Audun Haave Reknes på piano og Andrea Louise Horstad med sang.

Gjestebud Drammen

Gjestebud Norge er en ideell organisasjon etablert i Drammen med eneste formål å arrangere et årlig samlingspunkt som skal feire mangfoldet og fellesskapet i byen.

Tradisjonen for Gjestebud i Drammen ble startet av fredsaktivisten Tahir Mahmood i 2005.

Dialog og integrering har stått i sentrum fra starten, og i 2009 ble organisasjonen Gjestebud Norge dannet for å organisere og formalisere Gjestebudene.

Arrangementet ble knyttet til feiring av den årlige FN-dagen 10. desember.

Artikkeltags