Tre dagers frimerkefest

Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Det aller første frimerke med Drammen som motiv viser Papirbredden i ny og gammel tid. Nå starter tre dagers frimerkefest på Strømsø.

DEL

DRAMMEN: Frimerket viser Papirbredden på Grønland med ny og gammel bebyggelse. Merket er laget av drammensillustratøren Kristin Granli og ble avduket av ordfører Tore Opdal Hansen ved åpningen av frimerkeutstillingen Drafnia 2011 på First hotell på Strømsø.

Del på Facebook

Største siden 1979

Drafnia 2011  er den aller største frimerkeutstillingen i byen med landsmøte og auksjon siden 1979.

– Det er lenge siden vi presset på for å få landsmøtet for filatelister til byen i forbindelse med 200 års jubileet. Dessuten var det vår forening som hadde ideen til et eget frimerke med motiv fra Drammen.

Nå er alt i boks og alle som samler på frimerker gleder seg, sier lederen av frimerkeklubben Torolf Iveland.
Interessen for frimerkesamling i Drammen er stor. Frimerkeforeningen er med sine 150 medlemmer er en av Norges største.

10.000 frimerker

På selve utstillingen Drafnia 2011, som åpner i morgen, kan man se over 80 samlinger med totalt 10.000 frimerker og også postkort.

– Temaene på utstillingen spenner fra Drammens posthistorie på 1800-tallet, til rene postkortsamlinger. Vi tror at drammensere som ikke samler selv, men er historisk interessert har utbytte av å komme og se.

En serie med historiske miniforedrag blir holdt under utstillingen. Her kan man bl.a. høre om Drammen bypost, skipspost og annen posthistorie.
Det nye og historiens aller første Drammensfrimerke vil bli behørig hyllet med førstedagsstemplinger fra samtlige nåværende posthus i byen.

Landsmøte og auksjon

Norsk Filatelist Forbund vil ha sitt landsmøte med over 100 tilreisende filatelister fra hele Norge i helgen og den tre dager lange frimerkefesten avsluttes med en fyldig auksjon søndag.

– Til auksjonen er det kommet inn over 250 godbiter på frimerker og ikke minst på postkort, sier frimerkearrangørene.

Som vanlig er det svært mange gode postkort fra Drammen som skal under hammeren.

Frimerkehelgen byr også på tegnebord og gratis plukk av frimerker for barn. Flere handlere vil ha stand og tilby mange godbiter.

Klubbens eksperter tilbyr alle gratis taksering og vurdering av postkort og frimerker hele helgen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken