Drammen kommune tjener 6,9 mill. på kinosuksessen. Før årtusenskiftet drev helkommunale Saga kino i rådhusblokka. Siden 2001 har kinoen i Drammen imidlertid vært i privat eierskap.

Majoritetseier Egmont har 67 prosent andel av KinoCity, resten tilhører Drammen kommune.

Regnskapet for 2013 viser at festen fortsetter:
● Omsetningen bikker for første gang 50 millioner.
● Overskuddet (resultat før skatt) er med 8,2 millioner tidenes høyeste.
● Etter 13 år som KinoCitys eiere hentet Egmont og kommunen 15 millioner kroner i utbytte for i fjor.
● Drammen kommune har så langt tatt ut 6,9 millioner totalt i utbytte.

– Dette er vel blant kinoene som går best økonomisk. At den har en sunn og god økonomi er så klart positivt, sier kommunaldirektør Trond Julin.

LES OGSÅ: KinoCity i Drammen satser på 3D

Bedre til å drive kino
– Vi har blitt bedre på å drive kinoen etter hvert som årene har gått, sier kinosjef Steinar Johansen.
KinoCity hadde i sine første leveår gjennomgående røde tall på bunnlinjen. Egenkapitalen, som var 5,5 millioner i 2001, var snudd til halvmillionen i minus fire år senere.

LES OGSÅ: Åpnet med Potter

Men i 2006 startet oppturen med selskapets første overskudd. Siden har det bare fortsatt. Seks år senere hadde de opparbeidet seg en egenkapital på 21,8 millioner kroner.
– Selskapet var så likvid med mange millioner på bok. Begge eierne hadde derfor et ønske om å ta ut utbytte, sier Johansen.

Sommeren skuffet
Sommerens besøkstall har imidlertid skuffet. Kinoen budsjetterte med 32.000 solgte billetter i juli, men endte opp på 24.000.
– Det har vært så vanvittig flott vær i sommerukene, da finner folk heller utendørsaktiviteter. Men det første halvåret har samlet sett vært bra, sier Johansen.
Hittil i år har kinoen solgt 190.000 billetter mot 186.000 på samme tid i fjor. I hovedstaden har kinogjengerne blitt snytt for storfilmer som «Captain America» og «22 Jump Street». Årsaken er en konflikt mellom Oslo Kino og filmbyråene om prisen på filmleien.

LES OGSÅ: Tilbake til velursetene på Saga kino

For KinoCity har ikke dette vært et tema da de har egen avtale.
– Vi har en egen avtale med UIP (United International Pictures, distributør, journ.anm.) som vi fint kan leve med, forteller Johansen.

LES FLERE SAKER PÅ KULTUR