MODUM: Blaafarveværket deltok i konkurransen om å vinne utmerkelsen Nordis Travel Award, som arrangeres av det tradisjonsrike tyske reisemagasinet Nordis–Das Nord-Europa-Magazin.

Prisen ble delt ut i tre kategorier, og Blaafarveværket vant sølvmedalje for «Historisk gruvetur» i kategorien Destinasjonsprodukt Skandinavia.

– Veldig hyggelig å få en slik pris, sier administrerende direktør ved Blaafarveværket Tone Sinding Steinsvik.

LES OGSÅ: Fikk 736 500 kroner i bursdagspresang

Fikk besøk fra Tyskland

Hun forteller at det kom en  representant fra reisemagasinet til Blaafarveværket i fjor høst.

– Vi viste ham rundt, og han fikk med seg mye materiale, og ut fra det fikk vi denne store hederen, sier Sinding Steinsvik.

Juryen var sammensatt av tyske reisejournalister, og Sinding Steinsvik tror det var helhetstilbudet ved gruvene og Blaafarveværket som gjorde at de fikk prisen.

LES OGSÅ: Milliondryss til fire museer

Fikk god taletid

Tyskfødte Rainer Hielle, som bor i Modum og arbeider som guide i Koboltgtuvene, dro ned og mottok prisen foran et  tallrikt tysk publikum.

– Det var veldig fint at vi fikk forberede oss, og Rainer fikk snakke om Blaafarveværket og Koboltgruvene til tyske reiselivsfolk i omtrent 15 minutter. Det tror jeg var veldig bra, sier Tone Sinding Steinsvik.

Historisk gruvetur feirer i år ti års jubileum, og årets store nyhet er «det svevende glassgulvet», 400 meter inne i fjellet, som de besøkende skal få prøve seg på.

LES OGSÅ: Skifter ut 250 år gammelt tak