I helgen har det virkelig summet i slambassenget på Slemmestad. Mens det vanligvis mumles lavt på kunstutstillinger, så gjør den spesielle akustikken i slambassenget noe eget med lyden.

ANNEN DIMENSJON. -Akustikken gir utstillingen en helt annen dimensjon, mumlingen høres sterkere, men det er ikke støy, sier Lars Gundersen som var på utstillingen søndag sammen med sin kone Daina.
For sammen med de rå betongveggene og måten kunsten er hengt opp, så bidrar akustikken til en helt egen kunstopplevelse.
-Plutselig hører du noen stemmer rett ved siden av deg, men kan ikke se noen. Da er det noen et helt annet sted i salen, fortsetter Lars Gundersen.

TEKSTIL. Daina Gundersen er spesielt interessert i tekstilkunsten ettersom hun selv er tekstilkunstner fra Latvia. Og lager akvareller.
-Så du kunne vært med her?
-Ja, kanskje jeg får bli med neste år, smiler hun.

MEGET GODT BESØK. Daina og Lars Gundersen var to av mer enn 800 som besøkte slambassenget i Slemmestad i går. Med 400 besøkende lørdag og en åpning med nesten 1000 til stede torsdag kveld er arrangørene kjempefornøyde så langt.
-Søndag har det vært et besøk langt over det forventede, sier prosjektleder Ronny Bank.
Han har i løpet av helgen besøkt 23 av de 107 deltakende kunstenerne som også holder sine atelierer åpne denne uken. Her har besøket vært varierende, men flere kan melde om godt salg.

EGNE KART. De 107 kunstnerne fordeler seg på de 13 kommunene som utgjør Vestregionen. De største konsentrasjonene av kunstnere er først og fremst i Drammen og Vestfossen, men ellers godt geografisk spredt.
I forbindelse med utstillingen er det trykket opp egne kart der hvert atelier er tydelig avmerket, og med adresse og telefonnummer til hver enkelt kunstner.