Gå til sidens hovedinnhold

Legger ned barnehage

Artikkelen er over 14 år gammel

Mens 129 Røyken-barn venter på barnehageplass, legger kommunen ned nok en barnehage.

I fjor hadde Røyken kommune seks kommunale familiebarnehager. Fra høsten står kun to igjen. Til tross for lange ventelister, har så få foreldre søkt om plass i familiebarnehagene, at tre av seks barnehager er blitt stengt i løpet av året. Nå er beslutningen om den fjerde nedleggelsen tatt.
-Merkelig nok velger mange foreldre å stå på venteliste til andre barnehager, fremfor å akseptere en plass i en familiebarnehage, sier barnehagekonsulent Bente Ingjerd Nilsen i Røyken kommune.

MANGLER BARN. Tvillingene Mari og Elise (5) er blant barna som må bytte barnehage til høsten. Jentene har gått fire år i familiebarnehage, og mamma Trude Evensen ble trist over beskjeden om at også barnehagen hos Anne Lene Gasmann i Bødalen legges ned til sommeren.
-Jentene har hatt det veldig flott her, sier hun, idet hun kommer for å hente døtrene.
Hun forteller at Mari og Elise vanskelig kunne fortsatt hos Gasmann, selv om hjemmet ikke hadde blitt lagt ned. Det er nemlig så få nye barn, at når flere av de andre barna begynner på skolen til høsten, ville ikke jentene hatt flere jevnaldrende barn igjen i barnehagen.
-Det er fryktelig synd at ikke flere søker seg til familiebarnehager, for vi ville helst fortsatt her. Det hadde vært det absolutt beste for jentene, men de trenger jevnaldrende, sier hun.

-BEDRE TILBUD. -Jeg står med åpne armer og er klar til å ta imot barn, men blir tvunget til å legge ned, fortviler Anne Lene Gasmann. Hun huser familiebarnehagen som nå legges ned.
-Jeg skjønner ikke helt hvorfor de legger ned barnehager i en kommune som mangler barnehageplasser, men jeg må bare stole på at ledelsens avgjørelse er riktig, sier hun.
Gasmann understreker at hun ble tilbudt ny jobb i kommunen, og at hun er fornøyd med kommunens behandling.
-Men jeg ville aller helst fortsatt driften, for jeg mener at dette er et bedre tilbud for små barn og barn med spesielle behov, enn store institusjoner kan tilby, sier Gasmann, som spør seg om kommunen kunne vært flinkere til å opplyse foreldre om fordelene ved familiebarnehage.