Lier-gartner opplever stor suksess med økourter

HODET FULLT. Rolf Ingvar Fuglerud har hodet fullt av økologiske urter og salat. Snart begynner gartneren å produsere salaten økologisk også. FOTO: TORE SHETELIG

HODET FULLT. Rolf Ingvar Fuglerud har hodet fullt av økologiske urter og salat. Snart begynner gartneren å produsere salaten økologisk også. FOTO: TORE SHETELIG

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Gartner Rolf Ingvar Fuglerud opplever stor suksess om dagen med sine økologiske urter.

DEL

LIER: – Jeg hadde aldri trodd at fremgangen skulle komme så fort. Vi startet leveringen av våre krydderurter 1. september, og produksjonen kom raskt opp på et mye høyere nivå enn vi forventet på så kort tid, sier Rolf Ingvar Fuglerud til Drammens Tidende.

30.000 potter med krydderurter sender han ut til Coop-kjeden hver uke.

Fuglerud er medeier i Elvenhøy gartneri på Egge. Der har de ni ansatte. Han har dyrket urter i åtte år på konvensjonell måte.

Rekord på 35.000

– Tidligere i år la jeg om produksjonen til økologisk drift. Jeg hadde ikke forventet at vi skulle selge et så stort volum som vi gjør nå for om mange måneder, sier Lier-gartneren.

– Hva er produksjonsrekorden?

– Vi har vært oppe i 35.000 potter på en uke. Vi opplever nå den situasjonen at vi til tider ikke greier å produsere nok. Men det er jo bare et hyggelig problem og en utfordring.

I går opplevde Fuglerud noe helt nytt. Det å «selge seg selv» på et stort kjøpesenter, var noe fullstendig nytt for mannen med de ekstra grønne fingrene.

Klinte til

Han gikk til oppgaven med skrekkblandet fryd, invitert som han var av prosjekt Økoløft og Anita Panman.

– Jeg fant ut at det bare var å kline til – ved å stille opp i en av de største COOP-butikkene i distriktet, sier Fuglerud etter noen timer på stand på Buskerud storsenter.

Legger om

Liergartneriet har i årevis produsert salat på tradisjonell måte.

– Men nå legger vi snart om den delen av produksjonen til økologisk også. Planen er å bli hundre prosent økologiske, sier Rolf Ingvar Fuglerud.

Han hadde faglig støtte på standen av Cecilie Hagen fra økokokkelandslaget.

Hun demonstrerte forskjellige oppskrifter for kundene, og svarte på spørsmål om økologiske produkter. Med sin bachelorgrad i økologisk landbruk kan Cecilie Hagen mye om miljøvennlig dyrking.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken