50 innbrudd siden sommeren

Tyvene ble filmet da de brøt seg inn i et hus i Lier.

Tyvene ble filmet da de brøt seg inn i et hus i Lier. Foto:

Politiet tror disse mennene står bak mange av innbruddene de siste ukene.

DEL

LIER/DRAMMEN: De siste ukene har tyver herjet i drammensdistriktet og spesielt Lier. Siden sommeren har politiet fått inn ca. 50 meldinger om innbrudd.

– Det er veldig uvanlig med så mange innbrudd. Det har vært en massiv bølge med innbrudd i eneboliger, sier lensmann i Lier, Pål Sørensen.

Mange av innbruddene skjedde forrige uke mens folk var på høstferie. I helgen ble det oppdaget elleve innbrudd.

Filmet tyv

Politiet håper at et innbrudd i Lier nylig kan hjelpe dem å ta tyvene. Da ble tyvene nemlig filmet mens de gikk rundt i huset.

– Kamera filmet da alarmen gikk og viser gjerningsmannen, sier Sørensen. Filmen viser to menn med lommelykter som roter rundt i huset på jakt etter verdisaker.

Politiet tror at de samme tyvene kan stå bak mange av innbruddene.

– De knuser ofte ruter. De går ofte inn på soverom og går etter smykker, sølvtøy og enkle ting, sier Sørensen.

Politiet var nær ved å ta tyvene nylig. De kom over en bil som politiet mistenkte hadde tilknytning til innbruddene. Sjåføren løp av gårde da politiet kom, men politiet måtte vente på hund. Da hunden kom fulgte de sporene, men sporene stoppet plutselig. Trolig har mannen blitt plukket opp av en annen bil. Bilen han stakk fra sto igjen, og er blitt grundig undersøkt av politiet.

Spaner

Politiet har nedsatt en spesialgruppe på tvers av lensmannsdistriktene som bare jobber med å ta innbruddstyvene.

– Gruppa går gjennom spor fra åstedsundersøkelsene og systematiserer. Flere av forholdene har vi klart å knytte sammen, sier Sørensen som prioriterer innbruddene høyt.

– Dette er viktig for oss, fordi det er viktig for innbyggerne. Vi setter av det vi kan for å stoppe innbruddene, sier Sørensen.

I tillegg til å etterforske innbruddene, spaner politiet i boligområder.

– Vi har hatt spaning og kjører målrettet i de områdene hvor vi tror det kan skje noe. Vi stopper biler og kontrollerer, sier Sørensen.

Tror på oppklaring

– Tror du at dere skal klare å ta tyvene?

– Ja, det har jeg absolutt tro på, men det er ikke sikkert vi klarer å oppklare alle innbruddene. Det er ikke sikkert at de samme står bak alle innbruddene. Og det kan ta tid, sier Sørensen som gjerne vil ha hjelp fra publikum.

– Vi oppfordrer folk til å være oppmerksomme, og ring gjerne hvis man ser biler eller noe annet mistenkelige. Det er bedre å ringe en gang for mye enn en gang for lite, sier Sørensen.

Her har tyvene vært den siste måneden:

LES OGSÅ: – Føler meg ikke trygg lenger

Artikkeltags