DRAMMEN: Den 37 år gamle mannen meldte seg som bøssebærer for TV-aksjonen, og fikk utdelt et innsamlingsområde.

Da han ikke dukket opp etter innsamlingen var ferdig, ble arrangørene av TV-aksjonen mistenksomme og kontaktet politiet.

Politiet dro da hjem til mannen. Der fant de oppbrutt bøsse med fortsatt flere tusen kroner i. Mannen er en kjenning av politiet. Han blir anmeldt for underslag.

Del på Facebook

Flere falske

37-åringen er ikke den eneste uærlige bøssebæreren. Politiet har fått flere meldinger om falske bøssebærere under TV-aksjonen.

– De falske bøssebærerne har ikke legitimasjon fra tv-aksjonen, og de har heller ikke de samme innsamlingsbøssene, sier operasjonsleder i politiet Marianne Mørch til NRK østafjells.

Operasjonslederen sier til dt.no at de er usikre om de falske bøssebærerne i det hele tatt har fått penger.

– Vi har også fått melding om at de følger etter bøssebærere som går for tv-aksjonen, og er derfor redde for at de skal rane dem som samler inn penger til Norsk Folkehjelp. Derfor har vi sendt ut patruljer for å se etter de uærlige innsamlerne.

Politiet sier det er østeuropeere som forsøker å samle inn penger på samme dag som den tradisjonelle tv-aksjonen holdes. De har blitt oppfattet som pågående og truende.

Det er ikke ulovlig å tigge i norge, men politiet ser alvorlig på utnyttelse av innsamlingsaksjonen.

Politiet bekrefter at de har sendt ut flere patruljer for å lete etter de falske bøssebærerne, men uten å finne noen.

- Vi har hatt patruljer både på Åssiden og i Drammen, men så langt er ingen pågrepet, sier Mørch.

SE HVOR MYE SOM BLE SAMLET INN I VÅRT DISTRIKT