LIER: Det var en hundeekvipasje fra Norske Redningshunder som til slutt fant de to kvinnene klokken 23:36. Damene ble funnet nord for Garsjø, mellom Sauekollen og Myra.

Herfra er det snaut to kilometer i luftlinje til Eiksetra, men terrenget er bratt og ulendt.

– Damene var slitne og kalde, sier operasjonsleder Rune Hunshamar til Drammens Tidende ti over halv tolv.

Kvinnene ble fulgt ned til nærmeste vei, omtrent en halvtimes gåtur fra funnstedet. Der fikk de tilsyn av ambulansepersonell, før de ble kjørt hjem.

De skal ikke være fysisk skadet, utover at de er kalde og slitne.

Totalt deltok omtrent 70 personer i leteaksjonen, inkludert 17 hundeekvipasjer. Mannskaper fra Røde Kors, Norske Redningshunder, Norges Redningshund Organisasjon og Norsk Folkehjelp, i tillegg til politiets egne folk, var med i søket. Et helikopter bisto også fra luften.

– Vi er meget fornøyde med innsatsen fra de frivillige organisasjonene. Det er alltid bra å ha dem med, og vi er veldig takknemlige for jobben de gjør, sier Hunshamar.

LES OGSÅ: Celina spilte i historisk Kosovo-kamp

Gikk seg bort

Politiet meldte om de bortkomne damene, som er 76 og 77 år gamle, i halv åtte-tiden. De to var ute i skogen for å plukke tyttebær da de mistet oversikten.

Operasjonsleder Truls Fjeld sier kvinnene gikk fra parkeringsplassen ved Eiksetra mellom klokken 14.00 og 15.00. Etter en times tid mistet de oversikten over hvor de var.

Etter å ha forsøkt å navigere seg tilbake til utgangsposisjonen på egen hånd, ringte de sine pårørende, som igjen ringte politiet.

Søket tok utgangspunkt i den siste sikre plasseringen, som var ved bilen kvinnene kom kjørende i, og som sto på parkeringsplassen ved Eiksetra.

LES OGSÅ: Tatt på fersken i Fretex-containeren

Skogvante

– Vi har vært delvis i direkte kontakt med de savnede. Det er veldig dårlig dekning der oppe, og de har lite strøm på telefonene sine, forklarte Fjeld til Drammens Tidende i halv åtte-tiden.

De siste timene fram til kvinnene ble funnet, klarte ikke politiet å komme i kontakt med dem på telefon.

Fjeld sier de to er skogvante damer i fysisk god form. Én av dem skal være kjent i området, men ingen av dem var kledd for å tilbringe natten utendørs.

Heldigvis var det ikke spesielt kaldt mandag kveld. Minstetemperaturen i området var ikke lavere enn tolv grader, og det kom ikke nedbør.

– Været er bra til å være på denne tiden av året. Hadde det vært mye regn, kunne det blitt veldig kaldt.