Familien til knivstukket 16-åring kritiserer politiet

KNIVSTUKKET: En 16 år gammel jente ble mandag alvorlig skadd etter å ha blitt knivstukket på St. Hallvard videregående skole i Lier.

KNIVSTUKKET: En 16 år gammel jente ble mandag alvorlig skadd etter å ha blitt knivstukket på St. Hallvard videregående skole i Lier. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Politiet burde gjort mer for å beskytte 16-åringen som ble knivstukket på en skole i Lier mandag, mener familien hennes. 

DEL

LIER: – Datteren min ble forfulgt, trakassert og fikk grove trusler på telefonen, men politiet fulgte ikke opp. Særlig politiet i Oslo, som fikk overført saken etter at vi anmeldte den i Drammen i sommer, sier 16-åringens far til NRK.

LES OGSÅ: Knivstikkingen i Lier: Dette var det første jenta skrev da hun våknet fra koma

Forstår frustrasjonen

Leder av forebyggende avdeling ved Drammen politistasjon, Kari Benjaminsen, forstår frustrasjonen og ønsker at saken hadde fått en annet utfall.

– Man kan alltid være etterpåklok, men da saken ble anmeldt var det ingenting som tilsa at det var nødvendig med tiltak, sier Benjaminsen.

19-åringen bodde ikke i politidistriktet og var ikke kjent av politiet for lignende forhold. Saken ble oversendt Oslo politidistrikt fordi det straffbare forholdet skjedde der.

LES OGSÅ: Jenta våknet fra koma

Forstår spørsmålet

– Vi forstår at det stilles spørsmål om dette nå, og det er naturlig at vi også vurderer om vi burde gjort noe annerledes, sier politiadvokat Oda Karterud i Oslo politidistrikt.

– Det var imidlertid ikke bedt om besøksforbud. Ut fra de opplysningene vi hadde i saken, og det vi fikk ved oversendelse fra Drammen, vurderte vi det på det tidspunktet heller ikke som nødvendig å iverksette sikkerhetstiltak.

Ifølge jentas far skal politiets håndtering følges opp av advokat Harald Stabell, som er jentas bistandsadvokat.

Knivangrepet skjedde på en videregående skole i Lier i Buskerud mandag. Jenta ble sendt til sykehus og er nå utenfor livsfare.

LES OGSÅ: Knivstukket 16-åring utenfor livsfare

Artikkeltags