- Sløsing med tid og ressurser

Her ved ordfører Ulla Nævestad

Her ved ordfører Ulla Nævestad Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Lier-ordfører Ulla Nævestad (H) er skuffet, men også lettet over vrakingen av Gullaug.

DEL

LIER: Ulla Nævestad har forsvart Gullaug helt siden tomten ble lansert for lokalisering av nytt sykehus i Buskerud for over fem år siden.

Derfor spratt det ingen champagnekorker i kommunehuset i Lier da det ble klart at Buskerud Ap vraker Gullaug-alternativet, noe som også er godt forankret på toppen hos helseministeren.

LES OGSÅ: - Nå er Drammen førstevalget

20. juni 2006 var det endelig klart at man gikk for Gullaug. Se video fra TV Drammen:

- Jeg er mest skuffet over all den sløsingen med tid og ressurser som har gått med til planlegging av noe som ikke blir noe av. Men jeg er glad for at Lier har gjort sitt ytterste for å bistå partene underveis, sier hun.

LES OGSÅ: Ap legger skylden på Helse Sør-Øst

- Ikke overrasket

Nyheten som slo ned i dag, kom imidlertid ikke helt overraskende på Lier-ordføreren.

- På en måte er jeg ikke overrasket. Jeg har forberedt meg på beskjeden. Når man får en rapport som den som nylig ble lagt fram fra Multiconsult, og som skaper så mye usikkerhet, så har det ligget i kortene at dette måtte komme. Selv om Martin Kolberg ved gjentatte anledninger har sagt at det ikke er noe i rapporten som tilsier at man ikke kan bygge på Gullaug, sier Nævestad.

Hun er derfor skuffet over Aps håndtering av saken.

- Ut fra alt de har lovet og sagt opp gjennom årene, og at Kolberg mente at verken penger eller sikringstiltak ville bli noe problem, så er jeg overrasket over at de gir opp så lett, sier hun.

LES OGSÅ: Opdal Hansen ventet på Gullaugs fall

Oppfordrer til samling om Drammen

Nå oppfordrer hun Helse Sør-Øst og de politiske partiene i Buskerud til å stå samlet om Drammen.

- Jeg håper vi nå at man setter fullt fokus på Drammen og ikke drar i gang en ny lokaliseringsdebatt. Det ønsker jeg ikke for regionen eller for pasientene som trenger et nytt sykehus, spesielt psykaitrien.

Det er også en viss lettelse å spore hos Lier-ordføreren.

- Ja, jeg er også lettet. Dette har vært en ufattelig lang vei. Derfor venter jeg nå på at vi får en formell henvendelse fra Helse Sør-Øst og departementet om at vi avslutter områdeplanen vi har ute til høring. Deretter får det nye kommunestyret fra høsten 2011 gleden av å planlegge dette fantastiske området videre, uttaler Lier-ordføreren.

LES OGSÅ: Ap gir opp sykehus på Gullaug
LES OGSÅ: Høyre-ordførere i sykehuskrangel

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken