Liung god for 750 millioner

Vidar Lyhus har blitt rik på svenskehandel.

Vidar Lyhus har blitt rik på svenskehandel. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Vidar Lyhus (55) var dataselger og japp på 80-tallet. Nå har han blitt søkkrik på svenskehandel, skriver Finansavisen Eiendom.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

LIER: Lyhus, som bor på Reistad i Lier,  startet karrieren med selskapet Kontor & Data i 1981, som etter fusjon med Einersen endte som børsnotert selskap i 1986, skriver Dagens Næringsliv.

- Våre ambisjoner har nesten ingen grenser, uttalte den unge selgeren Lyhus til Aftenposten rundt børsnoteringen under jappetiden i 1986.

Selskapet ble etter hvert overtatt at svenske Esselte, og i 1988 fikk Lyhus ifølge Finansavisen Eiendom snaut 40 milioner kroner på konto for sin eierandel på 23 prosent.

LES OGSÅ: Gir ikke opp motorsenter i Røyken

I 1997, etter at Lyhus hadde startet selskapet Conceptor, kjøpte han sine første butikker på svenskegrensen. I dag eier han 73 prosent av selskapet, som gjennom konseptet Eurocash omsetter for over 900 millioner kroner i grenseområdet Svinesund/Nordby.

Det anslås at Eurocash har en prislapp på 500-600 millioner kroner, og medregnet verdier i utviklingsprosjekter kan egenkapitalen i Conseptor være verdt rundt én milliard kroner, som ifølge avisen i så fall tilsier at Lyhus sitter på aksjer verdt rundt 750 millioner kroner, skriver dn.

LES FLERE LOKALE NÆRINGSLIVSNYHETER

Artikkeltags