Eldre menn fralurt tusenvis av kroner

Artikkelen er over 5 år gammel

I løpet av få dager har tre eldre menn blitt frastjålet tusenvis av kroner etter å ha gitt fra seg bankkort og pinkode til fremmede som utgir seg for å være tv-reparatører.

DEL

LIER: Det var to tilsynelatende ikke etnisk norske menn som oppsøkte mannens bopel på Reistad i Lier, ifølge politiet.

Før de oppsøkte 82-åringen, ringte de mannens fasttelefon.

Sa de var fra NRK

- Da hadde de gitt seg ut for å være fra NRK og påsto at det var noe feil med linjene inn til mannens bopel. Så opplyste de om at det ville komme noen reparatører på besøk, forteller Finn Håvard Aas ved operasjonssentralen i Søndre Buskerud politidistrikt.

Hadde på seg hansker

Da mennene ringte på døren, slapp 82-åringen dem inn. De begynte å fikle med tv'n, skifte kanaler og lot som om de sjekket at alt var i orden. De skal hele tiden ha hatt på seg hansker, og forklart dette med at de var nødt til det da de jobbet med ledninger og elektrisitet.

Ba om identifikasjon

De ba deretter om at 82-åringen identifiserte seg. Da de fikk mannens bankkort ba de ham taste inn pinkoden på en slags terminal eller smarttelefon som de hadde med deg.

Så ga de 82-åringen bankkortet tilbake. Men det var ikke hans eget, men et annet kort tilhørende en 90-åring i Asker, som nylig var blitt utsatt for samme svindel. Han skal ha blitt fralurt 20.000 kroner.

Tok ut 17.000 kroner

I tillegg skal en tredje person, også det en eldre mann, ha blitt utsatt for samme svindel. I disse tilfellene skal mennene ha oppgitt at de var fra Canal Digital.

Senere på dagen ble kortet til 82-åringen på Reistad tappet for 17.000 kroner i ulike minibanker i Drammen sentrum.

Overvåkingsbilder

Nå går politiet ut med en advarsel til spesielt eldre som blir oppringt eller oppsøkt av personer som utgir seg for å være noe de ikke er.

- Vi har ingen signalement på mennene, men vi skal nå gå igjennom overvåkingsbilder fra minibanker, forteller Aas.

Ingen av mennene skal ha blitt utsatt for trusler.

- Dette er rett og slett bedrageri og lureri mot eldre mennesker. Og det er snakk om mye penger, understreker Aas.

Artikkeltags