Fremmer forslag om 60 minutter fysisk aktivitet i skolen hver dag

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

I dag legger Senterpartiet frem et forslag i Stortinget som skal sikre alle grunnskole-elever mer fysisk aktivitet hver dag. Sylling er skole-eksempelet.

DEL

LIER:  Mange har allerede latt seg imponere av Sylling- og Oddevall skole. Lier-skolene som i høst innførte 60 minutt fysisk aktivitet hver dag.

Stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen (Sp) er en av dem.

Nå vil han og resten av Senterpartiet at alle skolene i Norge skal innføre lignende ordninger. Ordninger som skal sikre elever på 1. – 10. trinn minst en time fysisk aktivitet hver dag.

LES OGSÅ: Bedre læringsmiljø

Etter boken

Forslaget legges fram i Stortinget torsdag og Lundteigen vil bruke Sylling som et nasjonalt eksempel.

Onsdag inviterte Senterpartiet til pressekonferanse ved nettopp skoleeksempelet:

– Når vi har et så godt eksempel her i Lier – som er så flinke – ønsker vi å løfte det frem nasjonalt, smilte Lundteigen, henvendt til rektor ved skolen, Roar Bogerud.

LES OGSÅ: Lærere som kan, vil og får det til

Med seg hadde Lundteigen også stortingsrepresentant Kjersti Toppe (Sp) og lokalpolitiker Tone Birgitte Bergflødt (Sp), samt Lisbet Rugtvet fra Nasjonalforeningen for folkehelse. Hun holdt klar tale:

– Jeg vet det er mange politikere som vil si at kan man få det til her i Sylling, så kan man vel få det til andre steder – uten at det trenger å lovreguleres. Men som tidligere statssekretær i Kunnskapsdepartementet kan jeg kan skrive under på at skolene er opptatt av å gjøre det som står i lover og regler. Derfor bør det man ønsker at alle skal gjøre stå i forskrifter og lover, sa hun.

LES OGSÅ: Masud Gharahkhani vil ha 60 minutter fysisk aktivitet i skolen hver dag

Gamle kunster

Senterpartiet har imidlertid ikke tatt stilling til hvordan ordningen skal reguleres, men rent praktisk foreslår de å ta litt tid av friminutt og andre fag, samt kombinere teorifag og fysisk aktivitet i langt større grad, etter modell av Sylling.

– VI vil at dette skal bli et tilbud til alle elever i Norge - ikke bare de som er så heldige å gå her i Sylling, sa Lundteigen før han viste frem gamle kunster i gymsalen.

Der hadde elever fra  idrettslinjen ved St. Halvard, som er inne på skolen og underviser i fysisk aktivitet, nettopp avsluttet dagens økt. Idrettsfag-elevene ser også bare positive effekter av mer fysisk aktivitet i skolen, og heier på forslaget til Lundteigen og co: .

- Alle blir jo mer opplagt av å trene, sier Mads Fagerheim og Sigurd Roestad til Drammens Tidende.

LES OGSÅ: Får matte inn med geitemelka

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken