Jostein Bever på ville veier

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det er ikke hverdagskost med celebert besøk i Sylling, men onsdag morgen ble «Jostein Bever» sett mens han ruslet rundt på en åker.

DEL

LIER: Dag Christian Clausen trodde først det var en jordrotte han så, da en bevegelse på et jorde fanget oppmerksomheten hans.

– Jeg innså straks at dyret var for stort og ble nysgjerrig. Jeg stoppet bilen og gikk nærmere for å sjekke hva dette var for noe, forteller Clausen.

Han var på vei til jobben klokken 7.00 onsdag morgen og befant seg like ved krysset der Modumveien møter Ringeriksveien, ut fra Sylling sentrum.

LES OGSÅ: En bever mørkla deler av Hokksund

En sværing

Clausen ble svært overrasket da han skjønte det var en bever.

– Jeg har sett bever før da jeg bodde i Telemark og dro på beverjakt, men jeg har aldri vært vitne til en bever som vandrer på et jorde. Jeg har hørt at det er bever som oppholder seg langs Lierelva, men dette er langt unna elva, sier han.

Han er en sværing. Jeg tipper et sted mellom 20 til 25 kilo

Clausen forsto raskt at dette ikke bare var en hvilken som helst bever.

– Han var en sværing. Jeg tipper et sted mellom 20 til 25 kilo, sier Clausen.

En slik unik bever som dette kan ikke være annet enn «Jostein Bever». Godt voksne artsfrender ligger normalt på 18 til 22 kilo.

Ikke menneskesky

Kjendisgnageren var heller ikke av det lettskremte slaget. Clausen fikk komme ganske tett på og foreviget øyeblikket før beveren i kjent Bieber-stil begynte å gå lei av å være i søkelyset.

– Jeg fulgte ham et lite stykke før han begynte å slå advarende med halen.

LES MER: – Justin la armen sin rundt meg og kalte meg sweetie

«Jostein» vendte sin spisse snute mot et skogholt før hylende fans fikk nyss om Sylling-besøket. Kartsøk viser at Gåsebekk renner like ved dette skogholtet. Trolig har «Jostein» forsvunnet vannveien uten å melde fra til fans og fotografer.

– Han var i god form da jeg så ham sist. Jeg håper han finner veien tilbake dit han hører til, sier Clausen.

LES MER: Bever i aksjon på Sølfastøya

– Pussig 

Utmarkskonsulent ved Landbrukskontoret i Lier, Håkon Bergø, opplyser at beverbestanden i Lierelva ligger på rundt 20 til 28 individer. Beveren Dag Christian Clausen så vandre rundt på åkeren stammer trolig herfra.

– Det er uansett pussig at den befinner seg så langt fra vann. Beverne liker å oppholde seg i nærheten av et vann slik at de kan kaste seg i vannet om det skulle dukke opp farer, forteller Bergø.

Ryktene vil ha det til at kjendisgnageren var på vei til et av sine mange hemmelige møter med en viss eks med utenlandske aner, men kanskje «Jostein» bare liker å leve farlig? 

Er vanligvis nattdyr

At stjerner av dette kaliberet som oftest prøver å unngå uteaktiviteter på dagtid der det er fare for paparazzier, er ikke noe nytt. Derfor er det ekstra underlig at Jostein Bever vandret åkerlangs i fullt dagslys.

– Bevere er egentlig nattdyr og pleier å sove på dagtid, men denne fyren liker tydeligvis å være aktiv på dagen også, sier Bergø.

LES PÅ DT+: Bever boltrer seg i byen

Kjærestejakt?

Bergø forteller videre at selv om det er langt unna Lierelva, fins det mange vannveier som munner fra hovedløpet.

– Beverne har vanligvis ikke noe på et jorde å gjøre, men fra tid til annen gjør naturen mye rart. Denne beveren har trolig tatt seg en tur langs en av de mange bekkedragene i området og kommet litt på avveie, sier utmarkskonsulenten.

Bergø legger lattermild til:

– Noen bevere liker å vandre litt for å finne et nytt sted å slå seg ned på og noen å slå seg til ro med. Kanskje var den på jakt etter en kjæreste?

LES FLERE NYHETER FRA LIER PÅ DT.NO

Artikkeltags