Lier holder fristene

Barnevernsleder Line Kjensli Iversen.

Barnevernsleder Line Kjensli Iversen.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Mens barnevernet i Drammen sliter med lang behandlingstid.

DEL

Lier: Det viser ferske tall fra Fylkesmannen i Buskerud. Lier er blant kommunene i nedre Buskerud som har hatt størst vekst i antall nye meldinger i 2009, fra 200 til 236.

Barnevernssjef i Lier, Line Kjensli Iversen, tror noe av årsaken til økningen kan være at det ikke lenger er så tabu å kontakte barnevernet.

– Jeg tror vi har ufarliggjort en del av barnevernet. Vi har nok åpnet mange dører, sier hun, men understreker at det uansett er alvorlig når man melder en sak til barnevernet.

Holder fristene

Barnevernet i Lier holder fristene for saksbehandling til tross for at de ansatte har flere saker enn gjennomsnittet i Buskerud. Iversen mener at det høye arbeidspresset i barnevernet går mer utover de ansatte enn barna som får hjelp.

I Drammen derimot, får mange av barna ikke hjelp innen fristen.

Drammens Tidende har tidligere skrevet at barnevernet i Elvebyen har måttet betale flere bøter fordi behandlingsfristene ikke er holdt.

Får ikke hjelp

Tallene fra Fylkesmannen viser at hvert femte barnevernsbarn i Drammen ikke får hjelp i tide, i 19 prosent av sakene holdes ikke fristen på tre måneder.

Dette gikk også fram av en rapport fra Buskerud kommunerevisjon i høst.

I brevet avdelingsdirektør Anne Cathrine Dahl har sendt til kommunene skriver hun at situasjonen er betydelig forbedret i andre halvår i Drammen, Hole og Hurum, som alle fikk bøter i høst for ikke å behandle saker raskt nok.

Hun skriver videre at tiltakene som er satt i gang ikke har fått full effekt ennå, og at disse kommunene fremdeles behandler en del av sakene for sent.

Artikkeltags