LIER: Transittmottaket på Refstad i Oslo har fått mye oppmerksomhet den siste tiden fordi de i lang tid har hatt problemer med kriminalitet og narkotika. Enkelte beboere har oppsøkt områder langs Akerselva hvor det selges narkotika.

I tillegg har utlendinger tilknyttet rusmiljøet i Oslo oppholdt seg ulovlig ved mottaket. I sommer ble 34 personer pågrepet på mottaket.

–  På Refstad har det vært store utfordringer knyttet til narkotikakriminalitet, noe som har skapt utrygghet for både beboere og nærmiljøet. Det her er et problem vi har stor forståelse for, og derfor skal mottaket avvikles, sier statssekretær Pål Lønseth i Justisdepartementet til groruddalen.no.

AP-politiker: Gledelig

Når mottaket på Refstad legges ned, skal det erstattes av et nytt på Lierskogen. Departementets tanke er at lenger avstand til det kriminelle miljøet langs Akerselva vil gjøre det vanskeligere å begå kriminalitet.

Statsbygg er allerede i gang med planene for et nytt mottak, og håper at mottaket kan stå ferdig innen tre år.

Ap-politiker Jan Bøhler  er glad for at transittmottaket skal flyttes ut av Oslo.

–  Dette er gledelig. Vi har jobbet lenge med å få dette ut av byen, sier Arbeiderpartiets justispolitiske talsmann, Jan Bøhler til NRK Østlandssendingen

Brant ned

Lierskogen hadde tidligere et ventemottak for asylsøkere som hadde fått avslag på søknadene sine. Dette ble avviklet etter at det ble satt fyr på sommeren 2010.

Her kan du lese alt om brannen og opprøret før brannen

SE VIDEO: Brannen på ventemottaket i 2010

 

LES OGSÅ: Vannstanden i Drammenselva så lav at man kan gå på elvebunnen