Mor og datter (4) reddet ut

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Fire personer har mistet alt de eier i den voldsomme brannen i tomannsboligen i Reistadlia.

DEL

LIER: Naboer oppdaget brannen litt før klokken 18.00 onsdag kveld. I løpet av få minutter var huset overtent. Mens flammene slukte stadig mer av toppetasjen på huset, veltet den svarte røyken opp av taket. Røykskyen kunne ses fra Drammen.

Storutrykning

Brannen var så voldsom at brannvesenet har sendt mannskap fra Drammen, Sylling, Nedre Eiker og Øvre Eiker. En drøy time etter brannen brøt, brant det fortsatt kraftig.

Tomannsboligen sto ikke til å redde. Brannvenset spylte derfor vann på nabohus for å hindre spredning. Brannvesenet melder på kvelden at det ikke lenger er spredningsfare.

Det var oppbevart propan i garasjen på huset. Politiet fryktet derfor en stund eksplosjon, og ba folk holde avstand.  Ifølge politiet skal det ikke lenger være eksplosjonsfare.

Ingen skadet

Huset som brenner er en tomannsbolig hvor det bor fire personer. I den ene delen bor en familie på tre, og i den andre delen en kvinne.

Da det begynte å brenne var en kvinne og hennes datter på fire år hjemme, men de kom seg ut og skal ifølge politiet være uskadet. Kvinnen i den andre boenheten var ikke hjemme da det begynte å brenne.

Alle beboerne tas hånd om av helsepersonell på stedet. Også naboer har strømmet til for å hjelpe.


Politiet kan foreløpig ikke si noe om brannårsaken. De vil foreta tekniske undersøkelser i løpet av de nærmeste dagene, når huset er kaldt nok.

Artikkeltags