LIER: Naboene forteller at de fikk vite om planene for asylmottaket da de leste Drammens Tidende sist lørdag.

– Det er helt vanvittig. De tar seg så til rette, og ingen har gitt oss beskjed om hva som skjer her fremover. Det er det som provoserer oss voldsomt, sier Storemark.

Naboene er mildt sagt oppgitt over myndighetenes prioritering.

– Brakkene kommer altså fra Tanum, det nedlagte mottaket hvor det står et ferdig mottak. Der river de ned ting for så å flytte dem hit. På oss virker det helt merkelig å bruke ressurser på å flytte et mottak fra et sted til et annet, sier Storemark

Del på Facebook

Har fått nok

Naboene har fått nok. De mener de burde fått informasjon fra myndighetene, ikke media.
– Vi har ikke fått noe informasjon underveis. Så kommer det svære trailere dundrende inn her med brakker. Det er helt uhørt, sier Storemark.

Han forteller at ingen av naboene har hørt noe, verken fra kommunen, statsbygg eller UDI.
– Ikke vet jeg hvem som skulle informert oss, men noen burde gjort det, sier han.

Heller ikke kommunen hadde fått beskjed om planene før Drammens Tidende kontaktet ordfører Ulla Nævestad (H) fredag.
– Dette er helt ukjent. Vi har tvert imot hørt det motsatte; at det ikke er planlagt noe konkret. Dette er overraskende, sa Nævestad da.

LES OGSÅ: Naboer i harnisk

Svært kritiske

Storemark og Heien forteller at de i løpet av de ti årene de har hatt ventemottak på området har hatt mange ubehagelige episoder med beboerne, men understreker at det ikke er selve mottaket og beboerne de nå er kritiske til.

– Vi er vant til mottaket og alt det fører med seg. Det er fremgangsmåten vi nå opplever, vi er svært kritiske til, sier Storemark og Heien. De forteller om usikkerhet og frykt i nabolaget etter brannen som ble påtent av beboere i juli i fjor.

De vil ikke akseptere trafikken mottaket fører med seg på veien de eier. De frykter for sikkerheten, særlig for småbarnsfamiliene, i området.

Vurderer å stenge veien

– Kommunen og fylket må sørge for en annen vei til mottaket. Erfaringsmessig blir det stor trafikk inn og ut her hele døgnet, og det er vi veldig lite fornøyd med. Veien er ikke laget for å tåle så stor belastning, sier de to.

De vurderer å gå til det skritt å fysisk stenge veien om ikke myndighetene tar skjeen i en annen hånd.

– Det er helt hårreisende hvordan myndighetene trer ting nedover hodene på oss. Et alternativ kan være å stenge veien fysisk, sier Storemark.
Ordføreren har sagt at hun vil være knallhard på at det må bygges en ny adkomstvei til mottaket dersom Lierskogen skal være et stort mottak.