DRAMMEN/LIER: I mai måned fikk den drapssiktede kvinnen besøk i Drammen fengsel. Kvinnen som var på besøk kontaktet senere politiet.

Hun fortalte at den siktede kvinnen, på polsk, skal ha bedt henne om å sende tekstmeldingen til kusinen.

Mener vitner er påvirket

Kusinen, som også har blitt omtalt som hushjelpen, opphold seg i ekteparets bolig i dagene før Per Gunnar Asheim ble funnet død. Hun er siktet for falsk forklaring og for å ha tuklet med bevis.

Kusinen har blitt avhørt av politiet en rekke ganger. Forklaringene hennes stemmer ikke overens med det den drapssiktede kvinnen har forklart.

11. juni i år reiste politiet til Polen for å avhøre kusinen på nytt, etter at hennes DNA ble funnet i en kaffekvern som politiet mener har blitt brukt til å knuse tabletter. Virkestoffer fra samme type tabletter ble påvist i kroppen til avdøde Asheim.

Kusinen nektet å svare på de fleste av spørsmålene som påtalemyndigheten hadde i avhøret i Polen. Borgarting lagmannsrett mener at det er stor sannsynlighet for at dette skyldes påvirkning fra den drapssiktede kvinnen.

Dette, og faren for at hun kan reise ut av landet, er bakgrunnen for at kvinnen onsdag ble varetektsfengslet i ytterligere fire uker med brev- og besøkskontroll.

LES OGSÅ: Nektet å forklare seg

Vil forklare seg mer

Domstolen mener denne tekstmeldingen viser at den drapssiktede kvinnen har vist både vilje og evne til å påvirke kusinen, og er redd hun også vil forsøke å påvirke andre vitner i saken. De viser blant annet til at kvinnen ikke har respektert besøksforbud tidligere.

Selv om politiet kommer til å avslutte etterforskningen i løpet av neste uke, er fortsatt deler av hendelsesforløpet uklart.

Den drapssiktede kvinnen har bedt om å få gå i nye avhør med politiet. I et brev til politiet har kvinnen listet opp en rekke punkter som hun ønsker å forklare seg mer rundt.

Etter det Drammens Tidende forstår er den omtalte tekstmeldingene en av punktene kvinnen vil forklare seg om.

– Vi vil etterkomme hennes ønske om å forklare seg ytterligere, sier politiadvokat Ole Jacob Garder.


Andre saker på dt.no:

Nå er Terje endelig framme

Russisk kamsportglede i Drammen

Betalingsautomaten til Spiralen er stjålet