Gå til sidens hovedinnhold

Slått i hode med jernstang

Artikkelen er over 11 år gammel

Det endte med masseslagsmål, en utslått tann og en gutt på sykehus.

LEIR: En guttegjeng i alderen 15 til 17 år var tirsdag kveld samlet i ballbingen ved Hegg skole i Lier for å sparke fotball. Men noe gikk forferdelig galt.

– Alt tyder på at guttene bare var der for å spille fotball. Men så har en bagatell utartet seg til et masseslagsmål, forteller politiførstebetjent Dag Sveaas, som har ansvaret for forebyggende barne- og ungdomsarbeid ved Lier lensmannskontor.

Masseslagsmål

Politiet har ikke full oversikt over hva som egentlig skjedde i ballbingen. Men så langt tyder alt på at fire stykker deltok i slagsmålet. Mens 10–15 stykker sto og så på.

Men det som er klart er at en av guttene fikk slått ut en tann, mens en annen gutt ble kjørt til sykehus etter å ha blitt slått i hodet med det politiet tror er en jernstang. Gutten er nå utskrevet fra sykehuset.

Et vitne som så slagsmålet ringte og varslet politiet ved 21.15-tiden.

– Dette er lokale ungdommer. Noen vi kjenner litt til fra før, og noen vi ikke har vært borte i.

Rett og slett gutter som tilfeldigvis var samlet, mener Sveaas.

– Må skjønne konsekvensen

– Nå har vi foreløpig ikke den fulle oversikten over hva som skjedde, men det å bli slått i hodet med en jernstang kan gå veldig galt. I ytterste konsekvens kunne noen blitt drapsmann, sier Sveaas.

Han understreker at alle de involverte risikerer å bli straffeforfulgt.

Politiet ser svært alvorlig på masseslagsmålet, og er opptatt av at ungdommer bør skjønne hvilke konsekvenser slike slagsmål kan føre til.

– Dette er typisk ungdomsvold. Det begynner med ingen ting. Men så sklir det helt ut. Og enkelte ungdommer skjønner ikke når de skal gi seg. Men vi må forvente at ungdommer i denne alderen skjønner hva slike slåsskamper kan føre til.

Er det mye ungdomsvold i Lier?

– Nei. Men ett slagsmål, er ett for mye.

Politiet har allerede gjennomført avhør av flere de involverte og dem som sto og så på.
Flere foreldre er også informert om hva som skjedde i ballbingen.

Kommentarer til denne saken