Tråkket til mot terror

Bjørn Ringstad (t.h.) og resten av mosjonistene i Team Kranken tok initiativet til sykkelturen fra Lier til Utvika Camping. Rundt 60 syklister var med på å hedre ofrene for Utøya-massakren.

Bjørn Ringstad (t.h.) og resten av mosjonistene i Team Kranken tok initiativet til sykkelturen fra Lier til Utvika Camping. Rundt 60 syklister var med på å hedre ofrene for Utøya-massakren. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

60 personer syklet i dag fra Lier til Utøya for å hedre terrorofrene.

DEL

LIER:Team Kranken er en gjeng mosjonister som sykler sammen to ganger i uken. I dag skulle de egentlig sykle til Svelvik og Sande.

Del på Facebook

Men terroren på Utøya fikk syklistene til å endre planene. Det ble heller en tur til Utvika Camping i Hole for å hedre de unge AUFerne som for en drøy uke siden opplevde sitt livs mareritt.

Ville vise avsky

– Vi ville vise vår avsky mot de handlinger som har funnet sted og minnes dem som ble rammet, sier Bjørn Ringstad.

Han tilhører Team Kranken og er en av initiativtakerne til sykkelturen.

Rundt 60 syklister var med og tråkket de knapt fem milene fra Amtmannssvingen i Lier til campingingplassen hvor mange av terrorofrene ble reddet i land.

HER KAN DU LESE ALT OM TERROREN SOM RAMMET NORGE 22.07-11

Tenker på egne barn

Blant dem var Helge Jørgenvaag, Jan Måøy og Åsa Måøy fra Nesodden Sykkelklubb. De lille lokalsamfunnet mistet to av sine AUF-ungdommer på Utøya.

– Alle vet godt hvem de er og kjenner noen som sto dem nær, sier Åsa Måøy.

– Du tenker at det kunne vært dine egne barn, sier Jan Måøy.

Holdt appell

På brygga på Utvika Camping la syklistene ned sine medbrakte roser. Kristian Kirkerud, konstituert fylkessekretær i Buskerud Ap, hedret sine falne kamerater med en rosepin på sykkeldrakten.

Gotred Rygh, gruppeleder for SV i fylkestinget og syklist i Team Kranken, holdt appell.

– Midt oppi alt det grusomme som har skjedd, ser jeg lyspunkter. Bare i lille Vikersund møtte det opp 2000 mennesker for å hedre de døde, sa han.

LES FLERE NYHETER HER

Artikkeltags