Trettenåring påkjørt på sykkel

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

En ung gutt ble sendt til sykehus etter å ha blitt påkjørt på sykkel i Lier mandag morgen.

DEL

LIER: Påkjørselen skal ha skjedd i 8.20-tiden mandag morgen.

Politiet har ved 10.30-tiden fått detaljert forklaring på hva som har skjedd, og kjenner til hendelsesforløpet godt i detalj. Gutten skal ha vært ærlig og innrømmet at det var han som var uaktsom i øyeblikket som førte til kollisjonen.

– Vi vet ikke skadeomfanget forelpig, men foreløpig er det grunn til å tro at det er snakk om lettere skader. Faren kom raskt til stedet og ble med gutten til sykehuset for sjekk, sier operasjonsleder Morten Eriksson i Søndre Buskerud politidistrikt til Lierposten.

LES OGSÅ: Kø på E18 etter ulykke

Traff frontruta

Gutten skal ha syklet på vei til skolen, og skulle krysse inn mot Brastadveien. Det skjedde i det raskeste laget, der 13-åringen så traff frontruta på bilen og rullet ned på pansere.

Eriksson understreker at bilføreren, en mann i 70-årene, på ingen måte har noen skyld i ulykken - utifra både guttens egen forklaring og spor på stedet. Politiet berømmer guttens ærlighet umiddelbart etter situasjonen.

– Det er veldig viktig både for føreren rent privat, for politiet og for straffesaksforholdene at han er ærlig og redelig at han i gåseøyne har råsyklet. Det vil ikke bli iverksatt noen tiltak for Røyken-mannen, sier operasjonslederen.

Beholdt førerkortet

70-åringen har ikke fått beslaglagt førerkortet i og med at politiet allerede har fått et klart bilde av hva som har skjedd. Selv om skadeomfanget foreløpig er ukjent på papiret, har politiet som nevnt ingen grunn til å tro noe annet enn at det dreier seg om lettere skader.

Operasjonslederen benytter også muligheten til å understeke at man som syklist også har et ansvar som trafikant.

– Selv om man er 13 år og ikke har noen spesifikke krav på å føre en sykkel, så har man fremdeles et ansvar i trafikken, sier Eriksson.

LES OGSÅ: Temperaturen halveres

Artikkeltags