Tunge dager for nære kolleger

Et lys brenner til minne om Per-Erik Burud i inngangspartiet på Kiwi Toppenhaug.

Et lys brenner til minne om Per-Erik Burud i inngangspartiet på Kiwi Toppenhaug. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Kollegaene vil drive Kiwi videre i Per-Erik Buruds ånd.

DEL

LIER: Kiwi-gründer og utviklingssjef Tor Kirkeng og økonomisjef Terje Navjord, begge fra drammensområdet,  dannet trekløveret sammen med Burud i Kiwi Norge. De forteller om tøffe dager etter ulykken på Tjøme der Anita Burud (43) og Anne-Lene Novak Aasheim (41) døde og Kiwi-sjef Per-Erik Burud antas omkommet.

Del på Facebook

- Det har vært dager med vanvittig sterke følelser. Men også latter. Per-Erik fant på mye moro og vi har mange gode minner det gjør godt å tenke på, forteller Kirkeng og Navjord til VG. Begge vil tenke på hva Burud ville ha sagt og gjort når avgjørelser skal tas i Kiwi-kjeden i fremtiden.

LES OGSÅ: Norgesgruppen gir ikke opp

Tor Kirkeng grunnla Kiwi i 1979. Kjeden hadde åtte butikker da Per-Erik ble hentet inn som daglig leder i 1991. Han tok med seg Navjord fra Ligokjeden som Per-Eriks far startet. Per-Erik var bare 28 år, men hadde allerede dannet Spar 1000-kjeden i Drammen som Rimi-Hagen kjøpte opp i 1990.

LES OGSÅ: Politiet gir opp søket etter Burud

- Vi tre er ulike og fikk en sjeldent god dynamikk. På 20 år har vi ikke hatt en eneste krangel. Per-Erik la vekt på tillit, lojalitet og ærlighet overfor alle ansatte. Det var viktigere enn vekst. Store ambisjoner, sterkt fokus og skyhøye ambisjoner om vekst har vært nøkkelen til vår suksess. Dette ble mulig gjennom den kulturen Per-Erik skapte her. Han visste å utnytte spisskompetansen i hver enkelt ansatt - litt a la Drillo, sier dem til VG.

LES OGSÅ: Hedrer Burud på Facebook

De berømmer kona Anita Burud, som tok seg av hjem og barn, slik at Per-Erik kunne ofre så mye for jobben. I denne tunge stunden tenker de spesielt mye på barna.

 -  I det ene øyeblikket har de alt av det som er viktig i livet - i det neste ingenting. På sekunder er livet snudd på hodet. Penger og materielle verdier betyr ikke noe.Heldigvis har de sterke familier på begge sider og gode venner som blir viktige ressurser nå. Det er godt å vite at de vil ta seg skikkelig av barna, sier Kirkeng og Navjord, som legger til at de ønsker å hjelpe barna i fremtiden,

Tirsdag vil Kiwi konstituere en ny daglig leder. Vedkommende hentes fra egne rekker.

- Vi kommer til å ta hensyn til hva han ville ha sagt og gjort i våre avgjørelser videre. Sjelen hans vil leve videre her i årevis. Og vi er trygge på at våre 8500 ansatte vil sørge for at Kiwi fortsetter i samme sporet og følger Per-Eriks planer og ambisjoner om å få 700 butikker i Norge, sier Tor Kirkeng og Terje Navjord til VG.

LES OGSÅ: Kjøpmannen som farget landet grønt

Artikkeltags