Lysmast knakk på E18

Det var en av stålmastene med belysning i midtrabatten på E18 ved Kjellstad som knakk i vindværet i natt.

Det var en av stålmastene med belysning i midtrabatten på E18 ved Kjellstad som knakk i vindværet i natt. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

En lysmast knakk på E18 ved Kjellstad natt til onsdag. Politiet tror kraftig vind er årsaken til at masten knakk. På Slemmestad blåste en trampoline bort.

DEL

LIER: Politiet måtte omdirigere trafikken i nærmere to timer etter at masten knakk i 01.38-tiden i natt.

Først klokken 03.47 var E18 igjen åpnet for normal trafikk.

- Det var trolig den kraftige vinden som førte til at lysmasten gikk overende, sier operasjonsleder Tore Nuven i Søndre Buskerud politidistrikt.

Politiet valgte å sperre E18 i to timer på grunn av fare for ulykker.

 - I tillegg til at selve masten var knekt, hang det ledninger ned mot veibanen, noe som kunne ha vært farlig spesielt for større kjøretøy, sier Nuven.

Den sterke vinden førte også til trafikale problemer i Hurum og Røyken. På Hurumveien i Åros blåste noen skilt av veien, mens et tre sperret deler av veibanen på strekningen Slemmestadveien/Røykenveien.

I 08.30-tiden fikk politiet melding om at et tre har veltet på Rustadveien i nærheten av Nilsemarka på fylkesvei 7. Vegtrafikksentralen er varslet.

LES OGSÅ: Tre falt over kjøreledningen

Mistet trampolinen

Også i Midtbygda i Røyken fikk folk merke den krafige vinden. Huseier Bjarne Brokkes trampoline blåste bort i løpet av natten, og han fant den ikke igjen før han dro på jobb onsdag morgen.

– Det er helt sikkert vinden som har tatt den. Bikkja våknet av vinden rundt 02.15, og jeg sto opp også, og da sto trampolinen på plass. Men da jeg var oppe igjen klokken 05.00, var den borte. Det har aldri skjedd før. En gang i sommer lettet den litt, da syntes vi det var ekstrem vind. Og nå er hele trampolinen borte. Det sier litt om vindværet som var i natt, sa Brokke til Drammens Tidende tidlig onsdag morgen.

Han håpet trampolinen ikke påførte noen skade der den landet, og av den grunn varslet han også politiet om saken.

Senere på formiddagen fant en nabo trampolinen. Den lå nesten 100 meter fra Brokkes eiendom, i kanten på et jorde, ødelagt og ubrukelig. Heldigvis ser det ut til at ingen ble skadd i hendelsen.

LES OGSÅ: Tre falt over kjøreledningen

Felte mange trær

Det kraftige uværet som feide inn over Østlandet natt til onsdag, felte svært mange trær og førte til at tak ble blåst av, melder NTB.

I Drøbak ble flere fritidsbåter som lå til kai påført skader av den sterke vinden.

I Østfold opplyser politiet og brannvesenet utpå onsdagsnatten at store deler av et tak i Sarpsborg er blåst av. Folk ble bedt om å holde seg innendørs i området for å unngå å bli truffet av flygende gjenstander.

En rekke parkerte biler ble imidlertid truffet av takrester og gjenstander, og påført skader.

Også i Larvik melder brannvesenet at de måtte rykke ut for å sikre et tak som var i ferd med å løsne.

LES OGSÅ: Vindvær skapte problemer

Trær over veien

Politiet mange andre steder på Østlandet melder om et ukjent antall trær som har blåst over ende og som har sperret veier. I Larvik måtte brannvesenet dessuten ut for å sikre et juletre.

– Noen som savner trampolinen sin i Langesund? Den står midt i veien med Skjærgården hotell, meldte Telemark politidistrikt.

Til fjords hadde Redningsselskapet sitt fulle hyre med å berge verdier ved Dronningen på Bygdøy i Oslo.

LES OGSÅ: Stiv kuling langs Hurum-kysten

Mye nedbør

Med uværet kom det også svært mye nedbør, noe som førte til vanskelige kjøreforhold, ikke minst i hovedstaden.

– Det har regnet tett i hele natt og det er mye vann i veibanen på hovedveiene i Oslo. Kjør forsiktig, oppfordrer Oslo politidistrikt til NTB.

LES OGSÅ: – Kan bli storm i vindkastene

Artikkeltags