OSLO/LIER: Den ferske verdensmesteren i sjakk for juniorer var en av gjestene i stolen hos lørdagsdronningen Anne Lindmo på NRK.

Aryan Tari fra Lier vant VM i sjakk for juniorer i november.

I stolen hos Lindmo forteller 18-åringen om den fantastiske følelsen det er å vinne noe man har trent for nesten hele livet.

– Det er det største jeg har opplevd noensinne, jeg er stolt over meg selv, sier Aryan til applaus fra salen.

Har det forandret livet ditt? vil Lindmo vite.

– Det er annerledes når du er verdensmester i noe enn når du ikke er det, svarer 18-åringen blygt. Salen ler.

LES OGSÅ: Wonderboy ved brettet

Lærte sjakk av faren

Den ferske verdensmesteren forteller videre om sitt første møte med sitt store forbilde Magnus Carlsen.

– Han har alltid vært min store helt. Jeg møtte ham da han gikk på videregående. Da rådet han meg om å spille mot folk som var bedre enn meg, og at det å tape ikke var så farlig, sier Aryan.

Aryan er vokst opp i en familie som yngste sønn, og har en far som også er glad i å spille sjakk. Da Aryan var fem år gammel begynte han å lære sjakk av faren. Lindmo vil vite når han forsto at dette var noe han var skikkelig god til

– Når jeg sammenlignet meg selv med de andre barna så var jeg alltid best i min aldersklasse, da skjønte jeg at jeg kunne bli skikkelig god, forteller Aryan.

LES OGSÅ: Trivelig mestermøte

Klarte ikke henge med på russeforberedelsene

Da han fikk spørsmål om hvorfor han har en hemmelig trener smiler Aryan lurt.

– Han vil at det skal være hemmelig. Det er ganske vanlig. Da kan ikke konkurrentene vite hvilke trekk han lærer meg ut fra hva en er kjent som, svarer Aryan.

Til slutt vil Lindmo vite hvordan den 18 år gamle gutten som går siste året på videregående har tenkt å kombinere russetid med sjakk.

– Jeg får ikke helt til det. jeg var med på en russebuss, men måtte melde meg av, jeg hadde ikke tid. men jeg kommer sikkert til å bli med på noe russefeiring, jeg må jo leve litt også, sier Aryan til applaus fra salen.

LES OGSÅ: Nå er han verdensmester