Lokal-TV flyttes til web

Rino Andersen mener RiksTV er kroken på døra for lokal-tv.

Rino Andersen mener RiksTV er kroken på døra for lokal-tv.

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Fra og med nyttår kan du kun se dtTV på nett.

DEL

Den lokale tv-stasjonen dtTV legges ned fra og med nyttår. Da er det nett-tv som gjelder om du vil se lokal-TV i Drammensområdet.

- Levende bilder er et must på web, for å tilfredstille de unge, kreative brukerne og møte nye medievaner, sier digitalredaktør Rino Andersen i Mediehuset Drammens Tidende.

Det har vært vurdert en stund hvorvidt tv-kanalen skal beholdes eller ikke, men nå er det klart at dtTV fra og med 31.12.08 ikke kan sees på tv.

Eksplosjon på nett

Antall som kan se dtTV på tv har gått ned fra 130 000 til 80 0000, mens antallet som kan se lokal-tv på internett har gått fra fra 0 til 135 000.

Samtidig har interessen for å se dtTV på dt.no eksplodert.

- dtTV på nett hadde i januar 20 000 seere i måneden, nå er det 50 000 i uka, sier Andersen.

I januar 2008 ble nyhetsankerne fjernet fra dtTV, og alle videoinnslagene som er blitt laget etter det ble lagt ut både på nett og tv.

Senest i mars til neste år reduserer også RiksTV sendeflaten til lokal-TV fra 24 timer og til kun seks timer om dagen.

- RiksTV er spikeren i kista for lokal-tv, ettersom de reduserer sendeflaten med 18 timer i døgnet, mener digitalredaktøren.

- Vil se enkeltinnslag

En kjerneseer på TV er gjerne 50 år eller mer. De liker å zappe mellom kanalene.

- Kjerneseerne på web er unge, og de zapper ikke mellom kanalene. De vil se enkeltinnslag og velge ut selv, sier Andersen.

Ikke den eneste

dtTV er ikke denførste lokale TV-stasjonen som legges ned .

Forrige uke ble det klart at TVNord-Trøndelag legges ned, og etter all sannsynlighet vil TVØstfold gå i deres fotspor.

Også Vestfolds tv-kanal VF24, sto i fare for å bli lagt ned, men der har det vært et eierskifte på 50 prosent av kanalen.

Fagsjef for TV og radio i Mediebedriftenes Landsforening, Halvor Borse, påpeker at disse to kanalene ikke var en del av stor mediehus.

- TVNord-Trøndelag hadde et helt spesielt område, som gikk ut til andre steder enn avisa gjorde. Det samme med TVØstfold. De ligger i samme mediehus som Sarpsborg Arbeiderblad, som jo konsentrerer seg om bare Sarpsborg, mens TV-kanalen var for hele Østfold, sier Borse.

Han tror ikke vi vil se den samme trenden i store mediehus.

Borse mener web-tv er en distribusjonskanal som er rettet mot en foroverlent mottaker.

- En kanal for de som retter seg for de i sofaen er viktig å ha. Det er mange som kommer hjem fra jobb, og vil underholdes fra sofaen, og web-tv er ikke en optimal løsning for dem, mener Borse.

- Trist for alle som har fulgt oss

- Det er ingen tårer som blir felt for at kanalen legges ned. Men det er trist for alle som har satt pris på å se oss på tv, og jeg håper de fortsetter å følge oss på nett, sier Ole Sivertsen, klubbleder for digitalredaksjonen i Drammens Tidende.

Han sier at økonomien alltid har vært veldig svak, og at tv-kanalen fikk betraktelig kortere levetid med de nye eierne.

- Det positive er at vi har flyttet en del av virksomheten over på nett, så vi mister bare et sted å vise innslagene, sier Sivertsen.

Artikkeltags