Men Per Olaf Lundteigen (bildet) har på ingen måte gitt opp kampen:

– Jeg stiller meg til disposisjon, men må bli nominert først. Jeg har vært førstekandidat ved fem valg, så jeg har stor respekt for folk som synes det er lenge nok, sier han.

LES OGSÅ: Ingen skyer på Høyre-himmelenEtter å ha vært svært omstridt i sitt eget parti og mistet plassen i finanskomiteen, får han nå full støtte hjemme. Både Øvre og Nedre Eiker Sp har ifølge en pressemelding «massiv tro på Per Olaf Lundteigen». De har nominert veteranen på topp.

– Det er veldig hyggelig. Det har ikke bestandig vært like enkelt på hjemmebane, sier Lundteigen.

– Men folk er glad jeg er direkte og kaller en spade for en spade. De liker at jeg ikke er en partikanin som gjentar det ledelsen sier.

LES OGSÅ: Erna best

Hvis Lundteigen igjen blir Senterpartiets toppkandidat, lover han å fortsette med å lytte til folk og tenke selv. Det er de grønne verdiene som skal gi ham nok en periode på Stortinget.

– Hvis resultatene av denne målingen slår til, vil det ikke være noen fra Buskerud som representerer de grønne verdiene. I tillegg vil jeg være et veldig tydelig talerør for dem som trenger ei hånd fra staten for å få et bedre liv, sier Lundteigen.

Han er også opptatt av å få til en balansert befolknings- og næringsutvikling i Buskerud. Det innebærer å slåss mot sentralisering i Drammen.

– Vi må satse på distriktene. Vi må styrke Kongsberg og Ringerike, så vi får en mer balansert befolknings- og næringsstruktur, mener Sp-politikeren.